Кик бокс клуб "Ниш" још једном екипни шампион Србије

Најбоље из Србије

28.06.2023. - 09:30

Кик бокс клуб "Ниш" још једном екипни шампион Србије

Кикбоксери Ниша су поред двадесет једне титуле првака Србије у протеклој години, имали и два шампиона света, као и два шампиона Балкана

КБК „Ниш“ је проглашен за најбољи клуб на сва три првенства Србије и апсолутни је шампион са двадесет једном златном, седамнаест сребрних и четири бронзане медаље. И на нивоу централне Србије „Ниш“ је био најбољи клуб на свим такмичењима.
 
Кик бокс клуб

Приватна архива

Нада и Иван Кривачевић били су шампиони Балкана, а Србија је најбоља репрезентација. На јуниорском првенству света, репрезентативци Србије из КБК „Ниш“ Нада Кривачевић и Јања Савић постали су светски шампиони. Иван Кривачевић је освојио сребро а Николина Стевановић бронзу. Србија је на Светском првенству освојила екипно прво место у збирном пласману, као и прво место у обе дисциплине: К-1 и Low kick-у.
 
„Српска школа кик бокса има преко 100 клубова у којима се квалитетно ради и ни један успех није случајан“, истиче Срђан Радуловић, који је као селектор предводио Србију, а иначе је и тренер Кик бокс клуба „Ниш“.
 
Кик бокс клуб

Приватна архива

Поред врхунских резултата у кик боксу, постигнути су и добри резултати у Бокс клубу „Витез“, а највреднији је освајање појаса професионалног WBC шампиона Медитерана који је освојио најуспешнији такмичар клуба Новак Радуловић, победивши нокаутом у 9. рунди у Лугану домаћег боксера Маријуса Антониетија. Очекивања су да се и у 2023. понове врхунски резултати из претходне године.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).