Клуб малог фудбала – понос Лознице

Најбоље из Србије

02.06.2021. - 09:30

Клуб малог фудбала – понос Лознице

Клуб малог фудбала (КМФ) „Лозница град“ је за свега три године колико постоји, након низа одлично одиграних утакмица и преласка из друге у трећу лигу, успео недавно да се пласира у прву лигу футсала у Србији убедљивом победом над Црвеном Звездом

Овај футсал клуб је за кратко време постигао изузетне успехе захваљујући добро организованим припремама, тренинзима, вољи и упорности играча, али и великој подршци управе клуба и града Лознице који су обезбедили неопходна средства и услове за добар рад.
 
Клуб малог фудбала – понос Лознице

Приватна архива

Ова година била је најуспешнија до сада за играче „Лозница Града“ – освојили су Куп Западне Србије, играли су полуфинале Националног купа и што је најважније ушли су у елитну Прву лигу футсала.
У знак захвалности за сјајне резултате градоначелник Лознице Видоје Петровић организовао је пријем за футсалере и стручни штаб клуба и том приликом тренеру и играчима уручио ваучере за куповину спортске опреме као подстрек за будуће победе у првој лиги истичући да је њихов пласман велики успех за цео град.
 
Клуб малог фудбала – понос Лознице

Приватна архива

„Овакви резултати су потврда стремљења свих нас да се нађемо у друштву најбољих, а они су на овај начин својим примером, одличном игром против велике Црвене Звезде показали да је могуће постићи овакав успех јер када се нешто жели, када се на томе ради резултат једноставно долази“, рекао је градоначелник Петровић на пријему.
 
Капитен КМФ „Лозница Град“ Слободан Максимовић захвалан је локалној самоуправи на подршци коју имају све ово време и сматра да играчи треба да наставе да се боре и буду спремни за нова такмичења.
„Чињеница је да смо целина коју чини управа клуба, стручни штаб и играчи уз велику подршку Градске управе и да смо направили велики резултат за тако млад клуб, али то нам не даје за право да се опустимо ни једног тренутка већ да наставимо да радимо предано и постигнемо запажене резултате у изазовима који су пред нама“, истакао је Максимовић.
 
Клуб малог фудбала – понос Лознице

Приватна архива

КМФ „Лозница Град” је свој први меч на паркету имала у пријатељском сусрету са тада прволигашким клубом КМФ „РБ” из Ваљева, пред почетак такмичарске сезоне 2018/2019 у регионалној лиги Запад и већ тада је било очигледно да клуб има добре играче.
 
Председник клуба Александар Станковић сматра да њихове екипа има одличну перспективу за даља такмичења и још боље резултате захваљујући борбености футсалера и добро разрађеној играчкој тактици.
Од оснивања клуба наш мото је: „Не чиним ништа што ће осрамотити мене, мој тим или моју породицу, играм за свој град, играм за Лозницу“, што је публика препознала у нашим утакмица. Исто тако то је увидела и локална самоуправа у Лозници која нам је дала ветар у леђа за даљи рад. Град ће направити нову салу код лозничке Гимназије од које ће сви клубови имати користи. Одушевљен сам како функционише футсал у нашем граду и ова Градска управа је баш по мери грађана, истиче Станковић.
 
Клуб малог фудбала – понос Лознице

Приватна архива

Према речима спортског директора КМФ „Лозница Град“ Ненада Деспотовића мали фудбал у Србији је још у експанзији, а интересовање за футсалом у Лозници је велико.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).