Кошаркашки бисер из Србобрана

Најбоље из Србије

31.03.2022. - 09:30

Кошаркашки бисер из Србобрана

Још једна млади спортиста из Србобрана добио је потврду да је на правом путу, али и поруку да се од њега у будућности очекују врхунски резултати. Млади Стефан Јокановић, члан ОКК Србобран, био је на припремама кошаркашке репрезентације Србије за играче млађе од 15 година, које су одржане у Београду, на Кошутњаку

Стефан се опробао са вршњацима из целе Србије, најбољим кошаркашима овог узраста, члановима Црвене звезде, Партизана, Игокее, Земуна, Динамика, Радничког и других клубова, скренуо је пажњу стручњака на своја умећа и показао свима да се и у, условно речено, малим клубовима, може добро радити и напредовати.
 
Кошаркаш из Србобрана нашао се на списку од 23 играча, међу само тројицом из Војводине. На списку су се осим дечака из Србије, нашли и најбољи млади играчи Републике Српске, што је конкуренцију чинило још јачом.
 
Кошаркашки бисер из Србобрана

Приватна архива

„Било је ово врхунско искуство и једва чекам и надам се да ћу поново доживети тако нешто. Све је било на највишем нивоу, као у професионалним клубовима, са озбиљним радом и приступом обавезама и задацима. Тренирали смо два пута дневно, нашли времена да поклонимо пажњу многим сегментима игре, како треба да се односимо према саиграчима и противницима, шта треба да нам значи кошарка.
 
Мени су ове припреме послужиле да осетим још већу жељу и мотивацију да тренирам, да учиним све да наставим да напредујем и надам се да ће се уложена енергија једном вратити. Тренирам од осме године, кошарка је мој спорт и желим да постанем добар кошаркаш, као и многи пре мене у Србобрану“, каже Стефан Јокановић. Његов таленат препознат је раније и у локалној средини, па је тако Стефан добитник званичног признања за најбољу младу наду србобранског спорта у прошлој години.
 
Кошаркашки бисер из Србобрана

Приватна архива

Млади Србобранац посебно је срећан што је на припремама репрезентације упознао нове другове, чуо како се ради у већим и познатијим клубовима и добио прилику да све то упореди са својим клубом, ОКК Србобран.
 
„После припрема у Београду, од људи који су пратили наш рад имао сам пар позива и понуда за друге клубове, али моја жеља је да упишем Гимназију „Светозар Милетић“ и да за сада наставим са тренинзима у мом клубу у Србобрану“, рекао је Стефан. Он је ове године први пут заиграо за сениорски састав ОКК Србобран, иако има тек 14 година. Висок је 187 цм.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).