Лазарев кањон - ужитак за памћење

Најбоље из Србије

14.10.2021. - 09:30

Лазарев кањон - ужитак за памћење

На двадесетак километара од Бора налази се надалеко позната Лазарева пећина, једна од најлепших и најдужих у Србији. Ово је свакако једна од најпосећнијих туристичких дестинација у источној Србији

Ако до сада нисте имали прилике да посетите етно комплекс “Ковеј Мустецић”, онда је право време да то и учините, јер вас тамо очекује традиционална домаћа храна у којој можете уживати на самом рубу Лазаревог кањона, пешачка стаза која садржи десетак видиковаца, али и први зип-лајн у овом делу Србије.
 
Лазарев кањон - ужитак за памћење

Приватна архива

На двадесетак километара од Бора налази се надалеко позната Лазарева пећина, једна од најлепших и најдужих у Србији. Ово је свакако једна од најпосећнијих туристичких дестинација у источној Србији коју краси природни споменик Кањон Лазареве реке, у чијој је непосредној близини отворен и први зип-лајн у Тимочкој Крајини.
 
Поглед за памћење на нетакнуту природу и Лазарев кањон који се пружа са јединог зип лајна на истоку Србије за бројне посетиоце је изазов који се не пропушта, где се из птичје перспективе могу видети несвакидашњи призори попут Малиник прашуме, Лазаревог кањона и притока Лазареве реке – Микуљ, Демижлок и Веј.
 
Лазарев кањон - ужитак за памћење

Приватна архива

Домаћин ове адреналинске авантуре је породица Мустецић из Злота, која је на свом породичном имању на Ковеју осмислила јединствену туристичку оазу мира, са жељом да промовишу лепоте свог села и града Бора на туристичкој карти Србије.
 
"Како се наша оаза налази на једном јединственом и несвакидашњем месту, на самом рубу Ковеја где смо окружени само природним лепотама, желели смо да нашим посетиоцима дочарамо овај крај и из једног другачијег, авантуристичког, угла. Добили смо све неопходне дозволе и сагласност од Завода за заштиту природе и Србијашума. Драго нам је да је и град Бор препознао значај зип-лајна и да нам пружа велику подршку у овоме што радимо", каже Зоран Мустецић.
 
Лазарев кањон - ужитак за памћење

Приватна архива

Да доживљај буде потпун, Мустецићи су на свом имању направили и кутак за све љубитеље природе, па посетиоци могу да уживају у домаћој националној кухињи спремљеној на традиционалан начин попут јагњећег печења испод сача, гулаша, домаћих лепиња, влашког сира и незаобилазних влашких палачинки, а у понуди су и смештајне јединице у преуређеним појатама.
 
Лазарев кањон - ужитак за памћење

Приватна архива

О овом сеоском домаћинству говоре посетиоци који одлазе увек са позитивним утисцима.
 
“Ко не оде да се увери у лепоту предела и изузетну гостољубивост домаћина као и квалитет природне и укусне хране не зна шта је пропустио у животу. Дакле препоручујем свима да оду и увере се у истинитост мојих речи”, рекао је један од посетилаца након обиласка домаћинства Мустецић покрај Бора.
 
Лазарев кањон - ужитак за памћење

Приватна архива

Разлога је много да дођете и уверите се да је стварност лепша од доживљаја са ових фотографија.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).