Љубав према води и лопти

Најбоље из Србије

26.03.2021. - 09:30

Љубав према води и лопти

Михаило Атић из Скупљена, општина Владимирци, рођен је 15. марта 2005. године као два минута старији од своје сестре близнакиње. Одрастао је у Скупљену, где је завршио ниже разреде основне школе, а коју наставља у Владимирцима

Још као беба, волео је морску воду и са четири године већ пливао без страха, чак и у највећим таласима. Отварањем градског базена у Шапцу, заједно са сестром близнакињом 2016. године постаје члан ВК „Шабац” у групи стилова коју води тренер Манага.
 
Љубав према води и лопти

Приватна архива

После четири месеца, након савладаних пливачки техника, технички исправан и брз, прелази у ватерполо групу тренера Драгана Человског и почињу „спартански“ тренинзи, свако вече до касно, а врло често и викендом. Изузетно напорно за дечака са тада ненавршених једанаест година, одличног ученика, путника.
 
Школа, учење, тренинзи...
 
Љубав према води и лопти

Приватна архива

Годинама тако, а када су распусти, тренинзи су два пута дневно, викендом спаринг утакмице са дечацима из околних градова.
 
Мењали су се тренери, а сваки следећи је био захтевнији. Само велика љубав према води, лопти, ватерполу, давала му је снагу да издржи, опстане у одабраној такмичарској групи и заједно са својим “малим делфинима“ из клуба игра утакмице државних такмичења.
 
Љубав према води и лопти

Приватна архива

Лета 2020. године постаје члан и шабачког другог тима ВК „Сава” који је победник овогодишњег друголигашког такмичења одржаног на Градском базену и самим тим стиче право учешћа у Првој Б лиги. Поред златних дечака из ВК „Сава“, право учешћа у Првој Б лиги стекли су играчи Гоча (као другопласирана екипа).
 
Осим ватерпола, Михаило учествује на пливачким регионалним такмичењима, стил “краул”, па својим ватерполо медаљама дода по неку и пливачку.
 
Љубав према води и лопти

Приватна архива

Све ово захтева велика одрицања, тако да за Михаила због тренинга и времена које проводи тренирајући, нема одлазака на летовања, зимовања, распустe као што то раде остала деца његовог узраста.
 
Због велике љубави према спорту првенствено ватерполу, здравом начину живота, а самим тим и здравом телу, определио се за средњу Медицинску школу која ће га усмерити на Физиотерапеутски факултет и како он зна да каже, кад не буде играч биће уз играче.
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.