Мала Нишлијка - нова нада српског тениса

Најбоље из Србије

31.01.2024. - 09:30

Мала Нишлијка - нова нада српског тениса

Вишња Митић, деветогодишња девојчица из Ниша, постиже изванредне успехе у свету тениса. Освајала је турнире широм Србије, а сада се у свој град вратила са Светског првенства окићена бронзаном медаљом

У тенис се, каже, заљубила од првог тренутка када су је мама и тата одвели на терен. Било јој је потребно само три године искуства да би почела да осваја турнире у нашој земљи, у градовима попут Новог Сада, Београда, Крагујевца, Ниша... Успех је стигао и са турнира изван наших граница, у Македонији и Црној Гори. Међутим, њен најсветлији тренутак био је на Светском првенству за узраст од 9 до 16 година у Умагу у Хрватској, одржаном од 3. до 10. септембра 2023. године. Вишња је заузела изванредно треће место након импресивних победа над тенисеркама из Шпаније, Босне, Немачке и Румуније.
 
Мала Нишлијка - нова нада српског тениса

Приватна архива

Иако је доживела пораз у полуфиналу против Немачке, освајање бронзане медаље на Светском првенству за децу World Champions Bowl Finals 2023. представља огроман успех. Сваки дан посвећује по сат и по времена напорним тренинзима, с циљем да се још више усаврши и донесе победу са светског првенства у Србију.
 
Мала Нишлијка - нова нада српског тениса

Приватна архива

Некада јој је напорно да усклади тренинге са осталим активностима, али после пар удараца ова девојчица заборави на умор и крене да ужива у ономе што највише воли, а то је да игра тенис.
 
Међународни турнир 16. „Тениске наде“, део Champions Bowl by Wilson серије, која се игра у 32 земље и региона, одржан у ТК Харон у Београду од 28. јуна до 30. јуна 2023. године у категорији за децу до 9 година, освојила је без изгубљеног сета. Освајањем шампионске титуле, обезбедила је себи место на Светском првенству за децу у Умагу и учешће на Светском првенству за децу до 10 година у Смрикви 2024. године.
 
Мала Нишлијка - нова нада српског тениса

Приватна архива

Поред тениса, истакла се и као талентована скијашица, преко лета се бави једрењем, а често је и на врху рангирања на смотрама рецитатора.
 
Вишња је добила позив да почетком следеће године, у јануару, буде учесник на Светском првенству у Риму, на тениском турниру Lemon Bowl, тако да ће ова девојчица свој десети рођендан да прослави у Италији, на тениским теренима!
 
Вишња Митић без сумње представља светлу будућност српског тениса.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).