Марко Вучетић међу 30 најуспешнијих младих људи испод 30 година у Србији

Најбоље из Србије

01.03.2023. - 09:31

Марко Вучетић међу 30 најуспешнијих младих људи испод 30 година у Србији

Према оценама највећег бизнис портала у Србији Bizlife.rs и агенције Represent comunications, међу 30 најуспешнијих младих људи испод 30 година нашао се и некадашњи студент Универзитета у Нишу Марко Вучетић

Пре пет година Bizlife је покренуо акцију „30 испод 30“, по угледу на Форбс-ову листу „30 under 30“, која на једном месту окупља и представља младе људе из различитих сфера бизниса.
 
Марко Вучетић је двадесетшестогодишњи ПР HelloWorld.rs, најпосећенијег сајта за запошљавање ИТ-јеваца у земљи, који послује у оквиру Инфостуд групе. У последње две године Марко је незаобилазан саговорник свих националних, специјализованих и локалних медија о тенденцијама на ИТ тржишту рада. Инфостуд групи се прикључио децембра 2020. године. За кратко време се истакао као стручан, јасан и занимљив говорник који располаже информацијама кључним за сваку дискусију о ИТ тржишту рада.
 
Редовно гостује у свим емисијама у којима је тема ИТ сектор, даје интервјуе најважнијим специјализованим медијима и учествује на ИТ конференцијама у земљи представљајући HelloWorld.rs. Одликује га жеља за учењем, посвећеност и професионални однос према послу.
 
Марко Вучетић међу 30 најуспешнијих младих људи испод 30 година у Србији

Приватна архива

Један је од оснивача међународне хуманитарне организације „Нађи Раула” из Ниша, где је водио бројне пројекте чији је циљ била помоћ угроженом становништву, али и промоција младих талената, будућих научника. Његова проактивност посебно се видела у другој години студија, када је заједно са колегама са факултета поставио студентску организацију ЕСТИЕМ. Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Нишу, где је и мастерирао на смеру Међународни пројектни менаџмент и предузетништво, са просечном оценом 9,70, а учествовао је и на бројним такмичењима. Аутор је великог броја научних радова посвећених менаџменту, енергетици и техници. Рад његовог тима на тему „Производња намештаја и тип отпадне биомасе – могућности за коришћење отпадне биомасе” проглашен је за најбољи студентски рад у оквиру пројекта Машинског факултета у Нишу и представљен на Међународној научној конференцији „Деми”, у Бањалуци, 2019. године.
 
Марко је младић који је са кофером пуних снова, напустио своју Куршумлију и упутио се за Београд. Међутим, овај младић никада није заборавио свој родни град, те се увек са срећом њему враћа.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).