Места за одмор, рекреацију и уживање

Најбоље из Србије

06.11.2020. - 09:32

Места за одмор, рекреацију и уживање

Упознајте три места у Голупцу која су по много чему специфична, а уједно су и најпосећенија у овој општини

У викенд насељу Винци налази се вила „Бајка“ која спада у један од већих приватних смештаја са 22 кревета. Идеја о покретању овог бизниса родила се пре 11 година.
 
Места за одмор, рекреацију и уживање

Приватна архива

„Када се супруг разболео, добили смо препоруку доктора да дођемо у Винцe, јер је ту локацију сматрао ваздушном бањом. Послушали смо савет, дошли и остали да живимо пензионерске дане, бавећи се туризмом“, каже власница виле Слободанка Королија и објашњава да је прво кренула на семинаре, обуке и одрадила категоризацију.
 
„Прве године имала сам једног госта, а временом, уз едукације и искуство са људима, научила сам много и заволела овај посао. Супруг је у 82. години направио кућицу на дрвету, која нас издваја од осталих приватних смештаја. Од Владе Шпаније добила сам 5.000 долара и од тих пара урадила грејање и купатило, а средства која ћу добити од ГИЗ-а, употребићу за нову столарију и кухињу“, рекла нам је Слободанка.
 
На атрактивној локацији између Голупца и Голубачке тврђаве, у насељу Дедине налази се приватни смештај „Дедине“, кућа коју су власници адаптирали и регистровали објекат који је почео да ради 2015. године. Виолета Трифуновић, власница ове куће каже да су гости били бициклисти, странци у транзиту и ретки туристи, који су долазили у обилазак овог краја.
 
Места за одмор, рекреацију и уживање

Приватна архива

„Од завршетка реконструкције Голубачке тврђаве и организоване кампање у промоцији нашег краја у земљи и иностранству, број гостију се значајно повећао. Ове године то су били наши туристи и остајали су просечно по два дана“, објашњава Виолета и каже да сваке године више од пола прихода улажу у сређивање објекта и подизање нивоа услуга. Неопходне су инвестиције у енергетску ефикасност објекта, у изолацију и замену столарије, грејање и додатни садржај као што су бицикли и чамац, да би нивоом услуга привукли још већи број гостију и продужили њихов боравак.
 
„Наш син завршава средњу школу и планира да настави школовање у области туризма, како би развио започети посао“, додаје Виолета Трифуновић.
 
Места за одмор, рекреацију и уживање

Приватна архива

Брвнаре Спасић се налазе у Винцима, на седам километара од Голупца, а овај специфичан вид смештаја туриста изграђен је 2019. године. Како нам је рекао власник брвнара Драган Спасић, брвнаре су категорисане за издавање од јула 2020. године.
 
„Ово је прва година да се бавимо издавањем смештаја и презадовољни смо, јер је смештај био попуњен“, истиче Спасић и каже да имају две брвнаре у које могу да се сместе три до четири особе, да су их изградили из сопствених средстава и да планирају проширење и допуну садржаја, али то ће зависити од финансијских могућности.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).