Место за уживање

Најбоље из Србије

16.06.2021. - 09:32

Место за уживање

У срцу националног парка Ђердап, недалеко од обале Дунава код насеља Добра у општини Голубац, налази се камп „Асин“, један од најлепших у овом делу Србије

Власница овог кампа Милена Васић, професорка средње школе у Великом Градишту, надахнуто и са пуно љубави говори о почецима, развоју и перспективи овог прелепог места.
 
Место за уживање

Приватна архива

Две хиљаде девете године године купили смо викендицу на Чезави у близини места Добра јер смо се заљубили у тај пријатан амбијент и нетакнуту природу у срцу националног парка. Нисмо баш знали да уживамо у томе, јер нисмо имали ни пуно времена. Четири године касније отишли смо за Београд, али се нисмо најбоље снашли у том урбаном животу, па смо се одлучили да се вратимо.
 
Дошли смо на идеју да пронађемо неки алтернативни извор прихода. Пријатељ је предложио да отворимо камп јер је претходно видео локацију на којој се налазимо, па смо одлучили да то и урадимо. Након што смо се добро распитали која су то интересовања модерног туристе, направили смо план, набавили све дозволе и коначно 2015. године почели са изградњом кампа. Саградили смо помоћни објекат за туристе, опремили овај плац у складу са потребама. Један смо од ретких кампова који имају хемијски тоалет. Коначно, 2017. године камп је могао да почне да ради.
 
Место за уживање

Приватна архива

Ово искуство је јако занимљиво, упознали смо људе из разних земаља и њихове културе и стекли смо доста пријатеља са свих страна света. Сваке године смо се трудили да будемо све бољи и бољи, да наша реклама буду заправо утисци туриста. Наши гости су, пре свега, бициклисти и људи који долазе са кампером. Та група туриста је врло образована и веома добро информисана. Већину наших гостију чине странци, а наши су углавном из Војводине којима је доста равнице и желе да се упознају са нашим разноликим рељефом.
 
Место за уживање

Приватна архива

До 2019.године број туриста је био баш велики, све је ишло узлазном путањом. Могу да се похвалим и захвалим на сарадњи Туристичкој организацији Голубац, која је била предусетљива и која нам је дала ветар у леђа да наставимо даље. Корона нас доста омела последњих годину дана, а за ову годину се припремамо као да ће бити успешна. Аплицирали смо за пројекат ЕУ и одобрен је, чекамо да се потпише уговор. Планирамо да квалитет понуде подигнемо на још виши ниво и да изградимо бар још један бунгалов – истиче поносна власница Кампа ,,Асин“ Милена Васић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).