Млади спортиста и репрезентативац из Лесковца

Најбоље из Србије

05.04.2022. - 09:30

Млади спортиста и репрезентативац из Лесковца

Када се нешто ради са пуно љубави и труда, тада ништа није тешко. Да је тако, показују и резултати младог ватерполисте Немање Станојевића, Лесковчанина који је са својих 14 година добио позив за репрезентацију Србије

Немања је рођен у Лесковцу 18. марта 2001. године и већ са шест година је почео да тренира пливање, а након тога и ватерполо. Ватерполо је тренирао у Ватерполо клубу Лесковац све до своје 13 године, након чега прелази у Ватерполо клуб Раднички из Крагујевца.
 
Већ са 14 година (2015. године) дебитовао је за први тим Радничког из Крагујевца. Са екипом из Крагујевца освојио је следеће трофеје: вицешампион Купа Србије 2018/2019, шампион Купа Србије 2019/2020, шампион Регионалне Лиге 2020/2021 и шампион Првенства Србије 2020/2021.
 
Млади спортиста и репрезентативац из Лесковца

Приватна архива

Први позив за репрезентацију Србије добио је 2015.године и тада је дебитовао за кадетски национални тим.
 
Позив за сениорску репрезентацију добио је у марту 2020. године, након чега је дебитовао и за сениорски тим у Подгорици против Црне горе на припремној утакмици за Олимпијске игре у Токију.
 
Са репрезентацијом је освојио пуно трофеја, између осталог били су јуниорски вицешампиони света у Кувајту 2019.године и јуниорски шампион света у Прагу 2021. године.
 
Млади спортиста и репрезентативац из Лесковца

Приватна архива

Град Лесковац прати рад сваке младе наде, јер су они наш понос и промотери правих вредности који стварају бољи и модернији град. И не само промотери града, већ и Србије. С тим у вези, градоначелник Лесковаца др. сци мед Горан Цветановић је наградио рад младог Немање Октобарском наградом града 2021. године за изузетан успех у спорту. Град је и даље уз Немању, пратиће његов рад са жељом да га прати успех на личном, породичном и професионалном плану.
 
Млади спортиста и репрезентативац из Лесковца

Приватна архива

Све док Лесковац има овакву младост имамо стабилну садашњост и будућност, у коју верујемо. Резултати овако амбициозних младих талената доказ су да град Лесковац има вредне и талентоване људе, вољне да свој пут трасирају знањем и упорношћу.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).