„Мрвица“ на светском трону

Најбоље из Србије

08.02.2023. - 09:30

„Мрвица“ на светском трону

Мила Николић из Лесковца има само седам година и већ ниже велике успехе у свету каратеа

Живот је препун успеха и падова, али оно зарад чега је вредно живети су деца. Они су смисао живота. Њихов успех је за родитеље нешто што се само мора доживети да би се схватило. Њихова жеља за остваривање свог сна је вера у оно што раде и за чиме теже.
 
„Мрвица“ на светском трону

Приватна архива

Међу таквом децом која од малих ногу показују своје таленте и жељу за успехом је и мала Мила Николић из Лесковца. Мила има седам година и ученица је првог разреда ОШ „Вук Караџић“. Чланица је карате клуба УНСУ и вишеструка европска шампионка, а након Светског првенства у ИТКФ каратеу одржаног у Скопљу, својим великим успесима додала је и две златне медаље наступом у дисциплинама Кате и Кихон и понела титулу светске шампионке.
 
„Мрвица“ на светском трону

Приватна архива

Мрвица, надимак који јој итекако пристаје, се каратеом бави три године и већ ниже бројне успехе захваљујући свом таленту, жељи за успехом и напредовањем, а све то не би било могуће да нема подршку и љубав својих родитеља. За раст и развој детета од пресудне су важности љубав и подршка да израсту у паметне, вредне и успешне људе. Са сваког такмичења Мила, звана Мрвица, се враћа окићена бројним медаљама те је тако на Европском првенству у Румунији освојила четири злата.
 
„Мрвица“ на светском трону

Приватна архива

Оно што је посебно важно за напредак и развој интересовања за бављење спортом је и подршка спортским клубовима и спортистима коју град Лесковац пружа из године у годину на челу са др сци. мед. Гораном Цветановићем. Град Лесковац ће увек бити подршка успешним спортистима, захваљујући средствима која се издвајају из буџета града за што бољим функционисањем спортских клубова и организација.
 
„Мрвица“ на светском трону

Приватна архива

Још један осврт на крају за сву нашу успешну децу, за њихове маме и тате јер, како каже Љубивоје Ршумовић у својој песми: „Дете није дете, играчка за стрине и тете, Дете је дете, да га волите и разумете“.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).