Награде за ученике Правно-пословне школе из Ниша

Најбоље из Србије

31.08.2022. - 09:30

Награде за ученике Правно-пословне школе из Ниша

Ученице Правно-пословне школе у Нишу ни пандемија короне није могла да заустави када су у питању такмичења и освајање награда

Према речима директора ове школе Милорада Гавриловића, највећи успех постигла је четворочлана екипа која је освојила прво место на Републичком такмичењу из математике на коме су се такмичили ђаци из правно-пословних и економских школа. После такмичења у пословном изазову стигао је позив и за Балканијаду, а успешни на такмичењима били и спортисти ове школе.
 
Марија Игњатовић, ученица четвртог разреда ове школе је на такмичењу из математике освојила друго место.
 
Награде за ученике Правно-пословне школе из Ниша

Приватна архива

„Велику подршку у припремама за такмичења добијамо од професора. Иако се такмичим у математици, моја је жеља да по завршетку средње школе упишем Правни факултет”, каже Марија.
 
Мартина Мишић, ученица завршне године Правно-пословне школе, ове године другопласирана је на Републичком такмичењу из статистике.
 
„Ове године је такмичење било мало теже него ранијих, али то ме није омело да покажем шта знам и освојим награду. Конкуренција је била јака па ми је награда коју сам освојила, утолико дража”, објашњава Мартина.
 
Наталија Милосављевић је оправдала указано поверење на такмичењу из пословне економије и у Ниш се вратила са освојеном трећом наградом.
 
„Да освојите награду на овом такмичењу потребно је доста знања из математике али и пословања предузећа”, кратко је оправдала свој успех Наталија.
 
Одлични на такмичењима су били и млади спортисти Правно-пословне школе у Нишу који су се посебно истакли на такмичењима у пливању и џудоу.
 
Награде за ученике Правно-пословне школе из Ниша

Приватна архива

„У школи се трудимо да ђаке мотивишимо на разне начине за такмичења која захтевају озбиљне и дуготрајне припреме. Матуранти су посебно мотивисани да освоје награде јер их једно од прва три места које освоје ослобађа полагања пријемног испита на изабраном факултету уколико се предмет из којег су се такмичили полаже на пријемном испиту. Осим тога, добијају и новчане награде од Града и Републике, али ми се чини да је највећа мотивација то што на тај начин показују припадност нашој школи са жељом да она буде најбоља не само у граду већ и у региону и држави”, истиче Милорад Гавриловић, директор Правно-пословне школе.
 
Награде за ученике Правно-пословне школе из Ниша

Приватна архива

Правно-пословна школа је и ове године понудила неколико образовних профила ученицима осмог разреда основних школа које очекује у својим учионицама.
 
„Неки од наших смерова омогућавају ученицима да покрену и сопствени бизнис и тако уплове у пословне воде и обезбеде себи посао кроз самозапошљавање. Ученици свих смерова, осим тога, могу да наставе и студије, а отворена су им врата скоро свих факултета”, објашњава Гавриловић.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).