Наставак рукометне бајке

Најбоље из Србије

24.08.2022. - 09:30

Наставак рукометне бајке

Када воља надјача реалне могућности, када је снага ума изнад сваког максимума физичке спреме, тада се рађају шампиони, тада су једина граница наши снови! Управо тако може се описати европски пут екипе Женског рукометног клуба „Бекамент Буковичка бања“ ове сезоне

Од „егзотике“, провере стварног квалитета и тренинга против финансијски много моћнијих екипа; од „без оптерећења“ након неколико година без иједне међународне утакмице, до - ни мање ни више - полуфинала ЕХФ Еврокупа.
 
Наставак рукометне бајке

Приватна архива

Након Исланђаки, Италијанки и Холанђанки, па до моћне словачке екипе, која је филијала још моћнијег мађарског „Ђера“, наше девојке су „расле“ и схватале колико могу.
 
Рукометашице из Аранђеловца оствариле су највећи успех у историји клуба пласманом у полуфинале ЕХФ Еврокупа. Упркос минималном поразу (30:29) у реванш утакмици четвртфинала Еврокупа против Дунајске Стреде, наш представник се, захваљујући предности од седам голова из првог сусрета, нашао међу четири најбоље екипе овог европског такмичења. Ривал ЖРК „Бекамент Буковичка бања“ у полуфиналу биће шпанска Малага, актуелни шампион Еврокупа.
 
Наставак рукометне бајке

Приватна архива

Од првог полувремена првог меча против екипе са Исланда, када је читава хала мислила и у себи и на глас „није ово за нас“ или „превише су јаке“, па до тога да нас само пар месеци касније читава рукометна Европа поштује. Прошли смо пут трња, али и спознаје да сваки човек у себи много више од онога што мисли има и може.
 
А циљ није титула, она ако дође - добродошла. Ако не, довољна је чињеница да су наше девојке саме себи доказале да могу и знају, до крајње границе - до снова!
 
Наставак рукометне бајке

Приватна архива

Циљ је остварен много раније, формирањем бесплатне рукометне школе за девојчице, а сваког викенда тренери и рукометашице из првог тима уче и раде са најмлађим, будућим великим играчицама. Више од две стотине девојчица похађа школу рукомета. Општина Аранђеловац, која сваке године издваја огромна средства за функционисање спортских клубова, определила је новац, у сарадњи са клубом, за пакетиће младим спортисткињама.
 
Прелеп гест, који ће прерасти у традицију. У граду спорта, у граду рукомета, у граду великих резултата.
 
У граду духа, воље и жеље!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).