,,Не постоје препреке – то су кораци на путу до успеха!“

Најбоље из Србије

07.09.2021. - 09:30

,,Не постоје препреке – то су кораци на путу до успеха!“

Јелена Станковић, млада научница из Лесковца, своју стазу успеха гради сигурним корацима у коју је уложила много труда, рада, времена и упорности. За циљ који жели да оставари не постоје препреке, јер се фокусира на ствари које жели, а не којих се плаши

Средњу економску школу „Ђука Динић“ завршила је у свом родном граду. Дипломирала је на Економском факултету Универзитета у Нишу на смеру Пословно управљање, модул Маркетинг 2016. године, са просечном оценом 9.65, док је звање мастер економиста стекла на модулу Маркетинг 2017. године, на истом факултету, са просечном оценом 10.00. Уписала је докторске академске студије школске 2017/2018 године на Економском факултету у Нишу, смер Пословно управљање и тиме се уврстила у ред младих научника Универзитета у Нишу.
 
Јелена је у фази избора теме за израду докторске дисертација, а као кључне области њеног интересовања, у оквиру економије као друштвене науке, су маркетинг и менаџмент, у циљу успешног обављања широког спектра маркетинг активности у различитим организацијама и институцијама, како у нашој земљи тако и у земљама широм света.
 
,,Не постоје препреке – то су кораци на путу до успеха!“

Приватна архива

Импозантне резултате које је остварила током студирања потврдила је тиме што је вишеструко награђивана бројним стипендијама и наградама. Добитница је републичке стипендије Министарства просвете, науке и технолошког развоја у току друге и треће године основних академских студија и прве године мастер студија.
 
У школској 2015/2016 години добитница је стипендије Фонда за младе таленте Републике Србије – „Доситеја“, при Министарству омладине и спорта, као и стипендије за докторанте Министарства просвете, науке и технолошког развоја чији је циљ подстицати младе за научноистраживачки рад.
 
Јелена са поносом истиче да је од почетка студирања имала потпору родног града, с обзиром на то да је добитница награде Фонда за младе таленте града Лесковца при Канцеларији за младе, а једна од најдражих награда јој је Октобарско признање града Лесковца за изузетан допринос у науци 2020. године. Јелена поседује сертификате из области Дигиталног маркетинга и то сертификат о завршеном курсу Дигитални маркетинг агенције Едука плус из Ниша и Mастербокс курс агенције Likes and cookies. Учествовала je на бројним предавањима и форумима које је организовао Економски факултет у Нишу, као и на предавањима изван факултета, као што је студентска организација Aegee.
 
,,Не постоје препреке – то су кораци на путу до успеха!“

Приватна архива

Своје прво научно искуство стекла је 2017. године када је ангажована као сарадник у настави на Економском факултету у Нишу и изводи вежбе на предметима Маркетинг, Маркетинг комуницирање и Понашање потрошача. Била је сарадник пројекта ДАР – „Допринос академаца развоју“ чији је циљ био повезивање факултета као образовне институције и привреде.
 
Кроз сарадњу Факултета и предузећа, студенти су „даривали“ своје знање, способности и креативност, ради унапређења пословања предузећа. Била је ангажована као истраживач на пројекту „Унапређење конкурентности јавног и приватног сектора умрежавањем компетенција у процесу европских интеграција Србије”.
 
Тренутно је члан Савета за високошколско образовање Академије Јужна Србија и члан је координационог тима за израду Стратегије за младе града Лесковца за период 2021-2025. Добила је и звање истраживач-приправник Универзитета у Нишу и тиме се уврстила у ред младих истраживача. Ближа тематска подручја њеног опредељења за научни рад и усавршавање су бренд менаџмент, дигитални маркетинг и понашање потрошача. (Ко)аутор је у великом броју научних радова који су објављени у научним зборницима и часописима како домаћег тако и међународног значаја. Узима учешће у великом броју домаћих и међународних конференција и даље се усавршава и похађа семинаре и обуке из поменутих области.
 
И поред бројних изазова са којима се суочавала током студија, Јелена својим корацима гради богату научну каријеру у родном граду, јер је свесна подршке коју јој пружа њено родно место. Њена порука за све младе који су несигурни стазом којом корачају је „Да заједно будимо свесни подршке државе и родног града, вратимо оно што су уложили у нас, будeмо потпора родном граду тако што ћемо даље улагати у себе и остати овде, јер ми смо будућност. Искористите прилику стичите нова знања на факултетима у другим градовима, у другим државама, али вратите се овде да заједно просејемо знање и учинимо нашу земљу бољим местом за живот.“
 
Највећи успех сваке државе јесу млади, образовани људи, јер управо су они залог садашњости за бољу будућност.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).