Ништа није немогуће за онога ко има воље

Најбоље из Србије

25.01.2022. - 09:30

Ништа није немогуће за онога ко има воље

За Јанка Игњатовића, младог доктора наука из Лесковца, само небо је граница. Константним радом, трудом и жељом за унапређењем знања, он успешно остварује све своје жеље

Јанко Игњатовић рођен је 1989. у Лесковцу, где је завршио основну и средњу школу. Током средњошколског образовања, похађао је семинаре истраживачке станице Петница на модулима хемије и молекуларне биомедицине, био је члан центра за таленте у Врању у области хемије и члан Менсе Србије.
 
Студије на Фармацеустком факултету Универзитета у Београду уписује 2008. и завршава 2013. године одбраном експерименталног магистарског рада из области фармацеутске хемије са насловом: „Међулабораторијска верификација монографије Европске фармакопеје за методу деривативне УВ/ВИС спектрофотометрије“.
 
Ништа није немогуће за онога ко има воље

Приватна архива

Докторске академске студије на Фармацеутском факултету у Београду на модулу Аналитика лекова уписује 2013. године. Као докторанд-стипендиста, био је сарадник на пројекту који је финанијски подржало Министарство за науку и техолошки развој Републике Србије под називом: „Развој микро и нано система као носилаца антиинфламаторних лекова и метода за њихову карактеризацију“.
 
Након завршене апотекарске праксе и пословне едукације у представништву фармацеутске компаније Glaxo Smith Klineу Београду, године 2014. проглашен је за индивидуалног победника регионалног самита BioCamp за лидере у области науке који је одржан у Љубљани.
 
Представљао је регион источне Европе на глобалном BioCamp самиту за лидере у области фармације у седишту компаније Новартис у Базелу у Швајцарској. Након проглашења за победника глобалног самита, Јанко Игњатовић је награђен научном праксом у Новартисовом институту за биомедицинска истраживања у Пекингу и Шангају у Народној Републици Кини 2015. године. Своју професионалну каријеру започиње 2014. године на позицији истраживача у Новартисовом центру за развој биофармацеутских препарата у Менгешу у Републици Словенији. Исте године Јанко уписује Интердисциплинарне докторске студије Биотехнолошког факултета у Љубљани у Словенији и завршава их 2019. године одбраном докторске дисертације са темом „Детекција и евалуација имуногености структуралних варијанти рекомбинантних моноклонских антитела“. У периоду од 2016. до 2017. Јанко је био вођа пројекта билатералне научне сарадње између Фармацеутског факултета Универзитета у Београду и Фармацеутског факултета Универзитета у Љубљани. Додатно образовање на подручу неуро-лингвистичког програмирања Америчке Уније за НЛП стиче у периоду од 2017. 2019. године.
 
Ништа није немогуће за онога ко има воље

Приватна архива

Јанко Игњатовић 2019. године уписује мастер пословне администрације у оквиру Школе за Економију и Бизнис, Економског факултета Универзитета у Љубљани и завршава их децембра 2020. године. Додатно академско искуство из области привреде и менаџмента, Јанко стиче у оквиру еминентиних бизнис школа IEDC („International Executive Development Centre“) на Бледу у Словенији, „AmCham“– Америчке коморе за привреду у Словенији, CorpoHub и „MCI“ школе предузетништва у Инсбруку у Аустрији. Такође, 2020-те Игњатовић уписује додатне студије на модулу ИТ менаџмент у оквиру ИТ академије и завршава их августа 2021. стичући додатно звање сертификованог ИТ менаџера.
 
Ништа није немогуће за онога ко има воље

Приватна архива

На основу личног доприноса циљевима одрживог развоја Уједињених Нација у оквиру фармацеутске компаније Новартис, Игњатовић је изабран за представника делегације Републике Србије на светском самиту најутицајнијих младих политичких, пословних и хуманитарних лидера („One Young World“) 2019. године у Лондону у Великој Британији и поново на самиту 2021. године одржаном у Минхену у Немачкој.
 
Јанко Игњатовић тренутно ради на позицији пројектног менаџера за развој лекова у оквиру фармацеутске компаније Сандоз, део групе Новартис, где води тимове за развој и лансирање лекова на глобалном нивоу. Поред тога, ангажован је и као пословни ментор и консултант за start-up компаније у оквиру научно-технолошког парка у Београду на интернационалним пројектима „Imagine If“ и „Raising Starts“, са циљем да подржи предузетнике, новооснована предузећа и технолошке компаније у стицању потребних знања и вештина за развој иновативних производа и услуга побољшавајући тиме конкурентност привреде Републике Србије.
 
Ништа није немогуће за онога ко има воље

Приватна архива

Град Лесковац је препознао упорност, марљивост, труд и рад Игњатовића како у фармацеутској индустрији тако и промоцији родног града. С тим у вези, градоначелник Лесковца др сци. мед.Горан Цветановић је, са поносом, прогласио Јанка Игњатовића једним од добитника Октобарске награде града Лесковца - медаље у 2021. години, за изузетан допринос развоју нових лекова у оквиру фармацеутске компаније Сандоз и афирмацији града Лесковца у српским и светским научним круговима.
 
Ништа није немогуће за онога ко има воље

Приватна архива

И док је овако младих, перспективних, амбициозних младих људи који потичу из Лесковца, имамо сигурну и безбедну будућност, Давно је Пабло Пикасо рекао: „Делање је основни кључ сваког успеха“.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).