Носилац титуле „Најбољи наставник региона“

Најбоље из Србије

25.12.2020. - 09:32

Носилац титуле „Најбољи наставник региона“

Према речима професорке музичке културе Миле Ђачић, кључне особине сваког наставника су бескрајно стрпљење, висок степен толеранције, али и ауторитета, јер управо наставници треба да пруже прави пример својим ученицима

Мила Ђачић, дипломирани етномузиколог и професор музичке културе, захваљујући успешном раду и личном доприносу у области музичког образовања стекла је  титулу  „Најбољи наставник региона“ , која јој је додедељена од стране Асоцијације најбољих наставника бивше Југославије, Аnn Ex Yu. 
 
Носилац титуле „Најбољи наставник региона“

Приватна архива

Као наставник музичког образовања у Основној школи „Свети Сава“ у Врчину, труди се да љубав према музици пренесе на своје ученике, јер како и сама истиче активним музицирањем код деце подстиче се развој интелекта и интроспективност. 
 
„Кроз музику деца постају хуманија, препознају лепоту, имају више љубави и емпатије, много више нежности и доброте у себи. То је оно што ме је подстакло да се максимално посветим промоцији музичке културе и образовања кроз различите едукативне програме, радиониоце и фестивале“, каже професорка Мила Ђачић. 
 
Њене изузетне резултате у раду са децом потврђују преко десет освојних првих награда на нивоу града Београда у периоду од 2013. до 2017. године.  
 
Носилац титуле „Најбољи наставник региона“

Приватна архива

Добитница је престижне награде „Најбољи едукатор Србије“,  која јој је додељена је од стране Удружења за подстицање предузетништва „Живојин Мишић“,  као и награде „Златни виолински кључ“. 
 
Од 2013. године у својој школи рад је усмерила на развоју пројеката у култури који се односе на очување и промоцију српске традиционалне културне баштине у дијаспори. Резултат овог подухвата је и излазак првог музичког албума традиционалне народне музике почетком 2017. године, који је реализовала са својим ученицима и стручним сарадницима, као први овакав подухват у образовној делатности и пример добре праксе у образовању. 
 
Поред тога што ради као наставник музичке културе, аутор је бројних музичких радионице за децу, оснивач је и председник удружења „Serbia Global Art Team" и аутор је и дигиталног часа “Улога технологије у популарној музици 20. века – диџејинг у настави”, који је уврештен у Зборник радова Министарства просвете, науке и технолошког развоја за школску 2018. - 2019. годину.
 
Носилац титуле „Најбољи наставник региона“

Приватна архива

Мила је пуна иновација, нових идеја, ученици је обожавају, а она каже да је изузетно поносна на све што је до сада постигла, али да сваког дана изнова трага за новим рецептима успеха. 
 
„Као музички педагог могу рећи да је улога наставника музике изутетно важна, а по мени кључне особине сваког наставника су бескрајно стрпљење, висок степен толеранције, али и ауторитета, јер управо ми наставници треба да пружимо прави пример нашим ученицима“, закључује Мила. 
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).