Оборен рекорд стар 34 године

Најбоље из Србије

16.06.2021. - 09:30

Оборен рекорд стар 34 године

Атлетичарка из града подно Рудника показала како се вољом, трудом и залагањем остварују сјајни резултати

Ивана Илић из Горњег Милановца оборила је 15. маја на Отвореном првенству Београда за јуниоре, јуниорски рекорд Србије на 100 метара, истрчавши ову раздаљину за 11,63 секунде. Претходни рекорд од 11.76 секунди 1987.године поставила је Марина Филиповић. Иначе, Ивана је од 2016. године атлетичарка „Чаак“ из Чачка.
 
„На такмичење сам отишла изузетно мотивисана са јаком жељом да оборим државни рекорд и у томе сам успела. Моји утисци су изузетни. У овај наступ уложила сам године рада, труда и одрицања, па сам и очекивала овакав резултат“.
 
Млада и перспективна ученица ЕТШ „Књаз Милош“, након отварања сезоне у Бару 1. маја, где је трчала 11,81 секунди и освојила злато, 14. маја је на међуокружном школском такмичењу у Чачку трчала 11,56 секунди и такође освојила прво место.
 
Оборен рекорд стар 34 године

Приватна архива

На Републичком школском првенству у атлетици одржаном 19. маја у Сремској Митровици, Ивана је наступила испред Економске школе и однела још једну заслужену победу међу 15 девојака у својој категорији.
 
„Ове године сам веома тешко усклађивала школске обавезе и припреме за такмичења али морам да признам да су ми сви професори максимално излазили у сусрет и значајно олакшали овај период. На томе сам им јако захвална“, истиче Ивана, која се ателтиком бави од 2013.године, а од 2016.године је члан Атлетског клуба “Чаак” из Чачка. Како каже, љубав према овом спорту наследила је од сестре Невене.
 
Круну свог досадашњег рада Ивана очекује током лета на два велика такмичења. Европском првенству у атлетици у јулу у Естонији и на Светском првенству које ће у августу бити одржано у Кенији.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).