Од сна до јаве

Најбоље из Србије

27.11.2020. - 09:30

Од сна до јаве

Да је стрељаштво у Србији одувек било трофејни спорт доказује и Нина Станисављевић из Бора, државни јуниорски првак малокалибарским оружјем у јуниорској категорији

Присећајући се дечјег сна, Нина Станисављевић уз осмех почиње причу о свом успеху.
 
„Моја жеља да се бавим стрељаштвом јавила се на врло необичан начин. Први контакт са пиштољем имала сам у сну. Сањала сам како уз помоћ татиног пиштоља, којег он у стварности не поседује, покушавам да се одбраним од противника”, уводи нас у своју стрељачку причу актуелна јуниорска првакиња Србије.
 
Од сна до јаве

Приватна архива

Млада Боранка стрељаштвом је почела да се бави са једанаест година, а иако подстакнута несвакидашњим сном, овај спорт је сада саставни део њене свакодневице.
 
Већ као кадеткиња окитила се сребром на државном првенству и бронзаним одличјем у категорији сениора. Каже да јој је прва медаља дала ветар у леђа, а сва остала достигнућа утицала су на још већу приврженост стрељаштву. Након што је освојила шампионско злато у категорији јуниора, бриљирала је и у категорији сениора, освојивши бронзу на првенству Србије у Новом Саду.
 
Од сна до јаве

Приватна архива

„Од Нине тек можемо да очекујемо врхунске резултате. Увертира у то су освојене титуле које потврђују да је на добром путу да постане репрезентативац. Ове медаље не изненађују, јер је вредно тренирала током године, што је доказ да се труд, рад и упорност увек исплате”, казао је Бобан Марковић, тренер у Стрељачком клубу „Бор 030”, уз кога је своје велике стрељачке хице направила и некадашња Олимпијка и репрезентативка Бобана Момчиловић Величковић.
 
Од сна до јаве

Приватна архива

Поред спортских тријумфа, ова млада борска стрелкиња ниже успехе и у свом школовању. Бруцошкиња Технолошког факултета у Новом Саду постала је са максималним бројем бодова освојеним на пријемном испиту, а може се похвалити и Вуковим дипломама у основној и средњој школи. Захвалност за све резултате дугује породици и тренеру, јер, како и сама каже, титула првака државе није мала ствар.
 
Од сна до јаве

Приватна архива

„Иза ове медаље стоји дугогодишњи рад. Титула државног првака је велика ствар, а ово је моја прва златна медаља на првенству Србије и самим тим има посебну вредност. Тренутно ми је циљ да успешно завршим школовање и наставим да остварујем све боље спортске резултате”, овако Нина приводи крају своју причу о стрељачким успесима.
 
Од сна до јаве

Приватна архива

Бор је изнедрио бројне спортске великане који, уз неизмерну подршку града, постижу завидне резултате. Спортске организације у Граду имају искреног партнера, чији је заједнички циљ да мотивишу децу да наставе стопама великих спортиста.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).