Песмом до врха Европе

Најбоље из Србије

14.10.2020. - 09:30

Песмом до врха Европе

Упознајте Петра Аничића – представника Србије на „Дечјој песми Евровизије 2020“

Одлуком стручне комисије, састављене од уредника Музичке редакције Радио - телевизије Србије, за представника Србије на такмичењу „Junior Eurovision Song Contest 2020“ изабран је Петар Аничић и песма „Откуцај“.
 
Петар Аничић је рођен 2006. године. Одличан је ученик осмог разреда ОШ „Павле Савић" у Београду.
 
Песмом до врха Европе

Приватна архива

Музику је почео да учи са четири године, са шест година уписује нижу музичку школу „Мокрањац" у Београду, одсек клавир, а већ наредне године, пише своју прву композицију под називом „Брзо трчим".
 
Током школовања Петар је наступао на бројним концертима, јавним часовима и на такмичењима на којима је освајао награде.
 
На Републичком такмичењу ученика музичких школа Србије 2017. године освојио је другу награду, на општинском такмичењу соло певача „Златна Сирена" Демус 2017/2018 заузео је прво место, а потом и на градском такмичењу такође прво место са убедљивих 99 поена.
 
Поред музике, Петар воли историју и географију, језике и спорт.
 
 
Тренутно тренира веслање у Веслачком клубу „Партизан" и свима би препоручио овај спорт јер, како каже, вода смирује и инспирише, а веслање активира све мишиће, развија физичку и менталну снагу. Петар воли позитивне, ведре, комуникативне и духовите особе.
 
Учешће на такмичењу „Junior Eurovision Song Contest“ - „Дечјој песми Евровизије" које је планирано да се одржи 29. новембра у Варшави, у Пољској, за Петра Аничића је велики изазов, одлична прилика да се искаже и да представи своју земљу у најлепшем светлу.
 
 
Извор: РТС
Фотографије: evrovizija.rs
Подели

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.