Пливачака нада о којој ће се тек чути

Најбоље из Србије

31.05.2021. - 09:32

Пливачка нада о којој ће се тек чути

Пливачки клуб ,,Лесковац“ последњих година успео је да изнедри велики број талентованих пливача. Странице историје управо сада исписује једна од најперспективнијих јуниорки у Србији, Ива Петковић, која је, уз подршку свог тренера Милана Китановића, успела да оствари резултате достојне овог епитета

Одржавање спортског духа и усмеравање омладине ка здравим стиловима живота приоритет су града Лесковца. Кроз спорт човек научи и да губи и да побеђује, али и да и победу и пораз достојанствено прихвати. Радује чињеница да је међу младим Лесковчанима много младих нада спорта, деце за коју ће Србија, али и свет тек чути.
 
Пливачака нада о којој ће се тек чути

Приватна архива

Ива Петковић је рођена 19. марта 2006. године у Лесковцу и већ је остварила изузетне резултате. Прсни стил је њен заштитни знак и по њему је позната широм Србије. Захваљујући уложеном труду, строгој дисциплини и пожртвовању испунила је норму за репрезентацију у чак три дисциплине, док је у две дисциплине испунила норму за Јуниорску балканијаду.
 
Пливачака нада о којој ће се тек чути

Приватна архива

Ивина соба пуна је медаља, а бројни рекорди које је већ поставила сведоци су да јој уз подршку и њен таленат, труд и залагање спортски тријумфи тек предстоје у будућности. Она представља добар узор, јер је симбол здравог начина живота, спортског духа и упорности. Добитница је и Октобарске награде, највише награде коју додељује град Лесковац за изузетне резултате које постиже у земљи и иностранству.
 
На позив националног селектора Игора Беретића учествовала је на Развојном кампу Србије већ четири године у низу. Да јој се смеши блистава спортска каријера показује и чињеница да је три године уназад проглашена за спортску наду града Лесковца. Поред изузетних резултата постигнутих у пливању, Ива не занемарује ни своје образовање. Ученица је осмог разреда Основне школе ,,Јосиф Костић“, а и њен школски дневник препун је петица добијених за изузетан успех и примерено владање.
 
Пливачака нада о којој ће се тек чути

Приватна архива

Њен тренер Милан Китановић, који уз њене родитеље представља Ивину највећу подршку, такође иза себе има импресивну академску и професионалну каријеру, мада никада није одустајао од своје највеће љубави – спорта и пливања. Милан је истовремено завршио мастер студије на два факултета са просечном оценом 10, Економски и Машински факултет Универзитета у Нишу. Најбољи је студент мастер студија Машинског факултета, а усавршавао се и у Русији у области економије. Иза себе има објављен научни рад у руском међународном часопису.
 
Као и његова узданица, добитник је Октобарске награде Града Лесковца и проглашен је за најбољег спортског стручњака града. Положио је све испите предвиђене за добијање лиценце спортског оперативног тренера на факултету Спорта и физичког васпитања.
 
Пливачака нада о којој ће се тек чути

Приватна архива

Пливачки клуб ,,Лесковац“ и град Лесковац постали су један од најјачих балканских центара пливачког спорта у последњих неколико година за шта су заслужни тренери и спортисти клуба, као и родитељи који имају пуно стрпљења, јер се успеси не постижу преко ноћи. Ива се уз свог тренера нада да ће побеђивањем и освајањем медаља и награда побољшати своје самопоуздање, не само у спорту већ и у животу. Једна од највећих животних жеља јој је да заплива у базену уз боје заставе Републике Србије и интонирање наше химне као професионални спортиста уз мисао - Само пливати!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).