Подршка најбољим студентима

Најбоље из Србије

12.04.2022. - 09:30

Подршка најбољим студентима

У општини Прибој последњих година заживела је једна лепа пракса. Уместо класичних светковина за Дан општине, новац се улаже у будућност овог града - у оне који ће сутра бити носиоци рада и просперитета ове локалне заједнице. А то су млади и најперспективнији Прибојци и Прибојке, из свих области живота и рада. Најбољи студенти, ученици, уметници, спортисти, особе са инвалидитетом, деца слабијег имовног стања...

Та лепа пракса уведена је пре седам година, када је донета долука да се за Дан општине изабере дан, када је Прибој први пут поменут у писаним документима. Било је то у бечкој Повељи краља Фридриха трећег, 2. фебруара 1448. године.
 
Подршка најбољим студентима

Приватна архива

Уважавајући значај и потребу академског образовања, младих људи пре свега, и њихову улогу у развоју сваког друштва, Општина Прибој је у протеклих седам година даровала тачно 100 талентованих студената, било да је реч о награди или стипендијама. За те намене, из буџета Општине издвојено је готово десет милиона динара. Свакако, податак за похвалу и истицање, на коме, с разлогом, могу позавидети и много развијеније локалне самоуправе.
 
Подршка најбољим студентима

Приватна архива

Пракса улагања у младе људе настављена је и ове године. Општинско веће је управо на седници на Дан општине, једногласно донело одлуку о награђивању 20 талентованих студента, који су испунили конкурсне услове. Своје најбоље студенте локална самоуправа је наградила, једнократно, са по 120 хиљада динара.
 
Подршка најбољим студентима

Приватна архива

У питању су талентовани студенти, редовни у свом студирању, са просечном оценом од 9,00 па до 9,81. Они су студенти државних факултета у Београду, Новом Саду, Краљгујевцу, Чачку... То су будући лекари, професори, инжењери, правници, учитељи...
 
Подршка најбољим студентима

Приватна архива

Они су 20 одабраних: Максим Шарчевић, Анђела Шушањ, Енида Мандал, Павле Љубојевић, Славко Џуловић, Соња Мијатовић, Никола Долаш, Ивана Гудурић, Хелена Папић, Вук Лаковић, Василије Голе, Марко Поповић, Ана Ђуровић, Јована Мијушковић, Милош Соковић, Филип Ћиковић, Маша Павловић, Милица Пријовић, Марина Лисица и Михаило Бошковић.
 
Награђени студенти су само део прибојске, али и српске интелектуалне елите. Жеља локалне самоуправе је да што пре стигну до академског звања, а да потом својим знањем доприносу даљем развоју и просперитету свог родног града, али и земље Србије у целини.
 
Подршка најбољим студентима

Приватна архива

А њихова је жеља да сутра остану у својој земљи, неки и да се врате у свој радни град, јер су препознали напоре државе и локалне самоуправе да њихова Србија и њихов Прибoј, поново буду добро и перспективно место за живот и рад.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).