Понос града Лесковца

Најбоље из Србије

05.10.2021. - 09:30

Понос града Лесковца

Вуковци средњих школа из Лесковца, као награду за успешне и добре резултате, добијају шестодневно путовање

Често су наши старији говорили, било наши родитељи или баке и деке: „Учите да бисте сутрадан били неко и нешто у животу“, или: „Твоја будућност је у твојим рукама“. Заиста су били у праву. У почетку смо занемаривали ове речи наших најближих да би временом оне добиле на значају и самим тим схватили суштину и тежину њих самих.
 
Понос града Лесковца

Приватна архива

Образовање је најважнији корак у животу сваког човека. Кроз учење стиче се писменост, образовање али и ширење наших видика. Без образовања остајемо заувек слепи крај очију. Да бисте били у могућности да партиципирате у друштву и учините да се ваш глас чује, све је значајније да будете медијски писмени.
 
Данас користимо савремену технологију да бисмо комуницирали са пријатељима, информисали се о текућим догађајима и изразили своје мишљење о разноразним темама. Како би све то постигли, млади људи морају имати и неки стимуланс за време њиховог школовања и образовања. Један од стимуланса својим најбољим ученицима средњих школа, заправо вуковцима, приређује град Лесковац. Град Лесковац од 2015. године примењује праксу слања вуковаца средњих школа, носилаца дипломе „Вук Стефановић Караџић“ на шестодневну екскурзију као награду за њихове најбоље резултате постигнуте за време трајања четворогодишњег средњошколског образовања.
 
Понос града Лесковца

Приватна архива

Наградна екскурзија за вуковце има за циљ подршку и афирмацију успешних младих људи. Најбољи ученици града Лесковца имају прилику да сваке године посете Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку гору, Сремске Карловце и друга прелепа места наше земље. Овај подвиг доста је утицао на свест тих младих људи који су се уверили да се сав њихов труд и рад поштује, вреднује и цени.
 
Самим тим они су добили вољу да се и даље кроз школовање усавршавају и постану значајни у многим сферама живота, како за себе тако и за будућност свог града и земље а то доказују и реакције вуковаца средњих школа града Лесковца.
 
Понос града Лесковца

Приватна архива

Тако је Теодора Божић, бивша ученица Лесковачке гимназије, сада већ будућег студента Електронског факултета у Нишу имала само речи хвале за наградну екскурзију коју је обезбедио њихов родни град: „Верујем да када би се било ко од данас присутних обратио уместо мене, рекао би исто што и ја. А то је хвала. Хвала за прелепо путовање које сте нам омогућили, за сва прелепа искуства и нова познанства, за овако богат садржај путовања и дивну организацију. Било нам је прелепо и остаће нам у сећању заувек. Ово је в елики ветар у леђа за све нас, а надам се и за друге ђаке да раде, напредују и буду бољи. И поред свих лепих ствари које смо доживели и научили током овог путовања две су најбитније, а то да се труд и рад увек исплате и да је град Лесковац увек ту за нас младе да нас подржи и мотивише нас за даљи рад“.
 
Понос града Лесковца

Приватна архива

Град Лесковац је поред екскурзије за ђаке генерације средњих школа приредио изненађење поставивши два билборда у граду са њиховим именима и фотографијама.
 
Понос града Лесковца

Приватна архива

Кроз школовање и путовање кроз образовање и учење, млади људи имају потпуну подршку својих најближих као и подршку свог града, у овом случају подршку града Лесковца да наставе да се боре, да стичу нова знања и вештине битне за даљи живот и напредак, јер без образовања смо како каже стара латинска изрека: „tabula rasa“ односно неисписана табла.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).