Првак Балкана са Букуље

Најбоље из Србије

02.09.2021. - 09:30

Првак Балкана са Букуље

Немања Гавриловић освајач је златне медаље у боксу, у категорији до 61 килограм, на првенству Балкана које је одржано у Загребу

Боксер Немања Гавриловић овим спортом почео је да се бави пре седам година, а није ни сањао да ће после неког времена стати испред свог идола Кранера Занелија и управо са њим одиграти победнички меч који му је донео златну медаљу.
 
Првак Балкана са Букуље

Приватна архива

Овај млади и данас врло успешни спортиста своје детињство је провео на планини Букуљи, ушушкан пажњом својих родитеља оца који је свештеник и мајке која је професор веронауке у школи, као и три брата. Када се појавила жеља за овим спортом, наишао је на неразумевање своје околине, пре свега страх родитеља и жеља да га заштите. Међутим, он је био врло упоран и истрајан у својим жељама, па истиче да су после много времена његови родитељи данас врло поносни на успехе које он ниже.
 
Првак Балкана са Букуље

Приватна архива

Он истиче да је бокс врло напоран спорт, тражи много одрицања, тешког тренирања, али ипак кад се нешто воли нема цену.
 
За резултате које је до сада остварио заслужан је његов тренер Бојан Арсић и рођени брат Филип Гавриловић који му обезбеђују неизмерну подршку и у најтежим тренуцима. Поред златне медаље у Првенству Балкана која је после тридесет година дошла опет у Србију и омогућила да после дугог периода од чак четрдесет година наша земља буде домаћин у Светском првенству које ће се одржати у Београду, овај млади спортиста је и освајач Београдског победника – истиче његов тренер Бојан Арсић.
 
Првак Балкана са Букуље

Приватна архива

За овај меч Немања се дуго и напорно припремао, упорно радио на себи и тренирао. Међутим, како он истиче ово је тек почетак и жеља да буде најбољи у тој дисциплини је његова звезда водиља ка успеху. Много пута је био и повређен, до те мере да су му лекари говорили да је његова спортска каријера завршена, али упорност је његов покретач и зато је данас његово име уписано златним словима у историју српског спорта.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).