Ружица и Петар – млади милановачки шампиони

Најбоље из Србије

09.06.2021. - 09:32

Ружица и Петар – млади милановачки шампиони

Вредним радом двоје каратиста из Горњег Милановца заслужило је многа признања и медаље, али и захвалност становника града испод Рудника
Карате клуб „Милановац“ основан је 1986. године и у свом досадашњем раду кроз њега је прошло на хиљаде младих милановчана који су из генерације у генерацију стасавали у људе и постизали запажене резултате како у карате спорту, тако и у животу.

У Чачку је одржан 50. јубиларни међународни карате турнир, један од три Трофеја Србије – „Златни појас“, који из године у годину окупља најбоље каратисте, како из Србије, тако и из земаља региона. Карате клуб „Милановац“ на овим такмичењу наступио је са својих 11 такмичара у 14 категорија у катама и борбама. Каратисти „Милановца“ и овог пута остварили су сјајан резултат освојивши укупно 12 медаља и то чак седам златних, једну сребрну и четири бронзане. Овим резултатом КК „Милановац“ заузео је пето место у генералном пласману. Напоменимо и да је КК „Милановац“ члан Карате федерације Србије.
 
Ружица и Петар – млади милановачки шампиони

Приватна архива

Шампиони „Златног појаса“ и освајачи златних медаља су Ружица Петровић (полетарке 2012. годиште) у апсолутној категорији, Петар Петровић (пионири 2011. годиште) у апсолутној категорији, Јелисавета Поњавић (женске наде 2008. годиште) у Д класи и ката тим полетараца у саставу Лазар Лазаревић, Огњен Весовић и Јован Танасковић, у катама, као и Петар Петровић (пионири 2011. годиште, -30 кг), Милош Дабижљевић (пионири 2010. годиште, -45 кг) и екипа пионира у саставу Петар Петровић, Милош Дабижљевић и Вељко Дамљановић у борбама.
 
Ружица и Петар – млади милановачки шампиони

Приватна архива

Иначе, од почетка године Ружица и Петар Петровић победници су свих такмичења на којима су наступили.
 
Победом на Школском Првенству централне Србије у каратеу Ружица и Петар Петровић освојили су пласман на Школско првенство Србије које је одржано у организацији Министарства омладине и спорта, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Савеза за школски спорт Србије и Карате федерацијеСрбије. На финалном такмичењу, на које је било веома тешко пласирати се, учествовало је око 500 најбољих младих каратиста Србије из 260 основних и средњих школа.
 
Ружица и Петар – млади милановачки шампиони

Приватна архива

Ружица Петровић је освојила златну медаљу у катама у категорији девојчица првог и другог разреда основне школе. Она је у жестокој конкуренцији остварила четири сјајне победе и својој школи, клубу и граду донела златну медаљу. Петар Петровић је златну медаљу освојио такође у катама, у конкуренцији дечака трећег и четвртог разреда основне школе. Он је против годину дана старијих противника остварио четири маестралне победе убедљивим резултатом и на тај начин стигао до највишег места на победничком постољу.
 
Освајањем две златне медаље, Ружица и Петар су ОШ “МомчилоНастасијевић” довели на прво место по успешности на овом такмичењу од свих основних и средњих школа у Србији.
Петар Петровић, шампион Балкана у каратеу у категорији дечака рођених 2011. године проглашен је за најбољег младог спортисту општине Горњи Милановац у 2020. години.
 
Иако је ове године признање за најбољег младог спортисту припало Петру, Ружица има итекако разлога да буде поносна на све што је постигла. Вредним радом освојила је златне медаље на свим такмичењима од почетка године.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).