Шампионка из Ниша медаље и пехаре заменила десеткама у индексу

Најбоље из Србије

07.06.2023. - 09:30

Шампионка из Ниша медаље и пехаре заменила десеткама у индексу

Ромина Херодек (24) из Ниша доказ је да спортисти могу бити веома успешни и када је реч о образовању и науци. Она је медаље и пехаре на државним и међународним такмичењима заменила десеткама на Факултету спорта и физичког васпитања

Ромина је у свет спорта ушла са свега четири године и током скоро 20 година дуге спортске каријере била је вишеструка државна првакиња у гимнастици и шоу денсу, а освојач је и златне медаље на државном првенству у аеробној гимнастици.
 
Осим у поменутим спортовима, такмичила се и у пливању и атлетици, а опробала у скијању, јахању, клизању, одбојци и параглајдингу. Својим највећим успехом сматра пласман на два светска првенства у шоу денсу.
Као најбољи студент на свом факултету, са просеком 10, шампионка из Ниша сада је првенствено посвећена докторским студијама. Спортом се бави, али у оквиру факултетских обавеза.
 
Шампионка из Ниша медаље и пехаре заменила десеткама у индексу

Приватна архива

Док се активно бавила спортом имала је пуно тренинга, најчешће шест дана недељно, по два или три тренинга дневно. У једном периоду, истовремено је имала тренинге гимнастике, плеса, а и тренинге у школи са школским гимнастичким тимом.
 
Млада Нишлијка саветује родитељима да не крећу прерано да воде своје малишане на тренинге, али свима препоручује рекреацију и неку физичку активност.
 
Љубав према спорту наследила је од мајке Катарине, рукометашице и оца Тибора, ватерполисте и ватерполо тренера.
 
Шампионка из Ниша медаље и пехаре заменила десеткама у индексу

Приватна архива

Њена мајка била је првотимка рукометног клуба ДИН, односно садашње Наисе, а отац је ватерполиста и у Ниш је дошао из Војводине. Када га је италијански клуб Лацио ангажовао да игра за њих, преселили су се у Рим где се она и ја родила. Отуда јој и име, по главном граду Италије.
 
Жеља јој је да по завршетку студија настави да ради као предавач на Факултету спорта и физичког васпитања, а вероватно ће се бавити и тренерским послом, јер се у томе опробала и видела да јој добро иде.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).