Село у коме успева – злато!

Најбоље из Србије

29.03.2021. - 09:32

Село у коме успева – злато!

Ко веровао, а ко не, али једно село у Бачкој је препуно – злата! Дванаестогодишња Николина Трифуновић из Бачког Брестовца, села са нешто више од 2.000 становника, иза себе има бројне медаље и награде које је освојила у гимнастици

Вероватно никада не би веровали да једно село има толико злата да није Николине – Нине Тривуновић која се од своје осме године бави спортском гимнастиком коју је почела, а и даље тренира у Гимнастичком клубу „Соко“ – Сомбор.
 
Село у коме успева – злато!

Приватна архива

Бачки Брестовац је село са нешто више од 2.000 становника, а на удаљености од 25 километара од Сомбора, тако да је Николинин успех утолико већи пошто је на учестале тренинге морала са мамом да путује по 50 километара за сваки тренинг, али се на крају - исплатило.
 
Нина данас, са својих 12 година, иза себе има бројне медаље и награде. Прву златну медаљу је освојила 2017. године у Сомбору, потом у Новом Саду, па злато и бронзу у Сенти и Сремској Митровици, прво место као државна првакиња у категорији од првог до четвртог разреда, да би наставила са освајањем медаља и у наредној 2018. Години - злато у Сомбору, бронзу у Сремској Митровици, сребро у Новом Саду, као и сребро у Сенти...
 
Село у коме успева – злато!

Приватна архива

Године 2019. осваја злато у сва четири кола. Четврто место на Државном такмичењу у Костолцу, а до сада у прошлој години, опет злато у сва четири кола, а велика су очекивања и на такмичењу на државном нивоу за које се за сада не зна да ли ће се и када одржати због ситуације у којој се налазимо.
 
Наша Нина има и сестру Марију која је у фази „пристизања“ старије сестре и која је кренула њеним стопама, тако да је са својих осам година, већ освојила три бронзане медаље за њен узраст. Напредак, сребро и злато је тек чекају.
 
Добар пример како деца могу уз помоћ родитеља и предавача на разним инстанцама постићи много више у животу, а што ће им сутра дати подстрек да буду добри ученици, студенти и корисни како за себе, тако и за заједницу.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).