Сеоски клуб у рангу великана

Најбоље из Србије

29.03.2022. - 09:30

Сеоски клуб у рангу великана

Мало је клубова из села наше лепе Србије који су великом љубављу, ентузијазмом и неисцрпном енергијом, чистим аматерским радом стигли до највишег ранга такмичења. Један од тих је Женски рукометни клуб „Млади радник“ из Радинца, нови члан Супер рукометне лиге Србије

Успех овог сеоског клуба је утолико већи, јер у категорији свих спортова, како у женској тако и мушкој конкуренцији, једини на подручју града Смедерева и целог Подунавског округа, који се такмичи у највишем рангу.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

Овај историјски успех женског рукометног спорта у древном граду деспота Ђурђа Бранковића и целог региона, оствариле су девојке којима је то више хоби и задовољство него професија.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

За разлику од других које имају професионалне уговоре, Радинчанке нису запоставиле ни своје радне активности. Међу њима су, поред ученица и студенткиња, и оне у сталном радном односу попут зубног техничара, физиотерапеута, полицајке, менаџерке и др. Готово све рукометашице су рођење Смедеревке са пребивалиштем у Радинцу, а уз колективни дух међу њима влада велико другарство.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

Заслуге за атмосферу каква се само пожелети може, припадају председнику и једном од оснивача клуба Живомиру Николићу, као и вишегодишњем тренеру Јовици Петковићу за чије име су везани бројни успеси.
ЖРК „Млади радник“ је основан 1988. године и почео је са такмичењем у Браничевској окружној лиги. За три сезоне клуб је прескочио исто толико рангова и доспео до Прве српске лиге. Након тога 1998. године изборен је пласман у Другу лигу СРЈ, група Запад, где остаје пет сезона, а онда се враћа у Српску лигу.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

Нови искорак остварен је 2011. године пласманом у Прву лигу, да би у сезони 2015/16. као најбоље пласирани тим постао члан Супер „Б“ лиге одакле је због неизмирених обавеза према Савезу, после једне сезоне морао у нижи ранг.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

Као феникс из пепела, великом вољом, трудом и упорношћу, без икакве надокнаде уз несебично ангажовање стручног штаба и чланова управе 2019. године Млади радник поново улази у Супер „Б“ лигу, а овог лета златним словима исписује своју историју. По први пут селекција са аматерским статусом играће у елитном рангу и надметаће се са високо буџетним екипама у чијим су редовима не ретко репрезентативке и иностране рукометашице. Бод на старту освојен у Бору и победа против некадашњег шампиона екипе Зајечара, дају наду де ће се у неравноправној борби Давида и Голијата, успети да изборе опстанак у Супер лиги.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

Треба напоменути да клуб углавном живи од помоћи локалне самоуправе, а да поред сениорског тима има и школу рукомета коју са великим успехом води Александар Адамовић, наставник физичког васпитања.
 
Сеоски клуб у рангу великана

Приватна архива

Све укупно, клуб броји око 100 активних чланова где се други тим такмичи у Првој лиги, група Запад, две селекције у лиги млађих категорија, а најмлађе девојчице од скора и дечаци надмећу се у мини рукомету.
Бројни пехари и признања овог по свему узорног сеоског колектива, говоре да се и са мање улагања уз велику љубав, ентузијазам, али и одрицања може стићи до неслућених висина.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).