Слогом, радом и трудом до победе

Најбоље из Србије

21.06.2021. - 09:32

Слогом, радом и трудом до победе

Одбојкашки клуб Металац Таково из Горњег Милановца, уласком у Супер лигу, остварио један од највећих успеха милановачког спорта

Горњи Милановац је добио још једног суперлигаша. Поред ФК Металац, сада се и Одбојкашки клуб (ОК) Металац Таково може подичити да је члан елитног друштва. У реванш мечу баража за попуну Супер лиге, сјајни одбојкаши Металац Такова још једном су савладали гостујући тим Борца из Старчева и тако остварили један од највећих успеха милановачког спорта, а свакако највећи успех одбојке.
 
“Превише је емоција да бих сада рекао нешто што већ нисам. Пре свега бих желео да честитам својој екипи, свом тиму, свом стручном штабу, свим љубитељима одбојке који су били уз нас и веровали у нас. Идеологија наше екипе – мој тим - доказала је своје вредности и ми смо као један играли сваки меч од почетка сезоне до ове последње утакмице и то је дало резултат”, у даху је говорио најбољи и најискуснији играч домаћег тима Радован Гавриловић.
 
Слогом, радом и трудом до победе

Приватна архива

“Била је ово напорна сезона. Трудили смо се константно. Можда нисмо успели у првом кругу, у лигашком делу да освојимо прво место и остваримо директан пласман у Супер лигу, иако смо готово читаве сезоне били први на табели, али смо зато успели у овим бараж мечевима да потврдимо своје квалитете и остваримо пласман у елитно друштво. Генерално гледано велика награда за нас, за град Горњи Милановац, за наше навијаче…”, надовезао се одлични примач сервиса Металац Такова, Димитрије Пантић.
 
Слогом, радом и трудом до победе

Приватна архива

Коначан резултат био је 3 – 1, по сетовима: 25 – 22 / 29 – 27 / 15 – 25 / 25 – 20. Генерално гледано ниједан детаљ, нити иједног појединца на терену не би требало издвојити, већ само рећи да је победу и корак напред остварио тим, тим који је паклено радио и тренирао и енергија која се црпела из здравог и пријатељског односа свих чланова ОК Металац Таково, а то нам је потврдио и најбољи играч и капитен тима Радован Гавриловић:
“Пре 4 године када сам се вратио у свој родни град, рекао сам свима да Милановац заслужује и може да игра Супер лигу. Испунио сам пре свега своју личну жељу, а самим тим и клупски циљ постављен још прошле године. Упознати сте да је ове сезоне наша лига била никад јача. Поред нас, екипе Љига, Новог Сада и Тополе су такође тимови који имају квалитет за суперлигашко друштво. Нисмо много причали, ћутали смо и радили, трудили се и тражили своју шансу у свему томе. Нисмо себи стварали притисак, причали смо искључиво на терену кад год је требало. Али опет, скривена жеља је постојала, па тешки тренинзи и многобројна одрицања нам нису тешко падала и сигуран сам да смо свиме тиме ово искрено заслужили”.
 
Слогом, радом и трудом до победе

Приватна архива

Сви прави љубитељи спорта у Горњем Милановцу, а пре свега одбојке, могу да буду пресрећни због оствареног успеха изабраника тренера Игњатовића, пре свега што ће следеће сезоне имати ту част да на паркету хале „Бреза“ гледају дуеле наших хероја против таквих одбојкашких величина какве су Војводина, Црвена Звезда, Рибница…
 
“Надам се да ће мој тим наставити да ради по овом моделу као и до сада, јер се показао као врло квалитетан. Верујем да ће све то следеће године бити још боље, да ћемо бити још конкурентнији, како у Супер лиги, тако и у куп такмичењу. Уздам се да ће екипа махом остати на окупу и да ће то следеће године бити још боље. Хвала Вам свима што сте веровали у нас током читаве сезоне. Обећавам Вам да ћемо се трудити и наредне године, да ћемо оставити крв и зној на сваком тренингу, на свакој утакмици како би сви били задовољни”, закључио је млади Пантић.
 
Сада следи кратак период за заслужено славље одбојкаша Металац Такова, па потом већ озбиљни планови за спреман дочек старта одбојкашке Супер лиге у сезони 2021/22.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).