Смедеревска винска бајка

Најбоље из Србије

18.01.2023. - 09:30

Смедеревска винска бајка

Смедеревско виногорје простире се брежуљкастим теренима смедеревског Подунавља и његовим залеђем. Једна од винарија која је смештена у самом Смедереву и која има богату породичну причу је и винарија Јеремић

Винарија Јеремић налази се у Смедереву, у насељу Југово, на 40 километара од Београда. Регистрована је 2010. године и налази се у власништву породице Јеремић из Смедерева.
 
Тамо где се некада вино правило у кућним условима, за потребе породице и пријатеља, сада је модерна винарија, која традиционалне методе примењује уз најсавременију опрему и прати сва нова стручна сазнања.
 
Смедеревска винска бајка

Приватна архива

Овакву арому, мирисе и укусе тешко је наћи на другом месту, посебно због чињенице да у Југову код Смедерева грожђе раније сазрева и може имати један до два процената шећера више него у другим пределима.
 
Смедеревска винска бајка

Приватна архива

Власник винарије води рачуна и о винском туризму, па се винарија Јеремић свакако треба наћи на списку локација које не треба заобићи када се долази у Смедерево.
 
Организоване посете подразумевају обилазак подрумских просторија, дегустирање свих старих и младих сорти вина, као и шетњу по виноградима.
 
Смедеревска винска бајка

Приватна архива

Ту је и низ других могућности када је реч о упознавању са лепотама овог винограда, вина, али и Смедерева.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).