Смедеревски Street Workout

Најбоље из Србије

12.07.2021. - 09:30

Смедеревски Street Workout

Лазар је двадесетогодишњак из Смедерева који се бави екстремним спортовима. За себе каже да је потпуно посвећен спорту и здравом животу. Интересовање за Street Workout је почело пре четири године а за тако кратко време, Лазар је награђен бројним медаљама и пехарима

Street Workout је спорт новијих генерација. Он је нешто несвакидашње, другачије, и редак је у нашој средини.
 
Смедеревски Street Workout

Приватна архива

Код Лазара се интересовање за тај спорт родило када му је пријатељ на интернету показао момке који раде невероватне и фасцинантне акробације. Тада му је све то изгледало немогуће да се уради али га је заголицало да и сам проба. Након само пар тренинга схватио је да би и он могао то да тренира. Веома му се допало то што су се резултати брзо видели. За њега су као почетника резултати били јако важни.
 
Највише му се код овог спорта допада што се сваки „елемент“, како они кажу, вежба по више месеци да би се конкретна вежба урадила правилно. Морају се проћи одређени тренинзи снаге, мобилности и технике.
 
Смедеревски Street Workout

Приватна архива

Прво такмичење на ком је учествовао је било у Шапцу 2018. године, а последње у јануару 2020. године у Ваљеву. Са свих такмичења као појединац је остварио велике резултате, осам златних, пет сребрних и три бронзане медаље. Поносан је и на два пехара које је добио као апсолутни победник у својој категорији.
 
Смедеревски Street Workout

Приватна архива

Street Workout Смедерево 018 је клуб овог екстремног спорта који је основан у Смедереву. Име је добио по том спорту, а „018“ је година у којој је основан. Тренинге редовно одржавају на Дунавском парку за вежбање, док зими тренинге организују у фискултурној сали једне основне школе. Њихов клуб броји око 40 чланова.
 
Смедеревски Street Workout

Приватна архива

Као клуб су 2018. године предстаљали Смедерево на највећем међународном такмичењу и освојили друго место. Желели су да њихов град буде најбољи.
 
Напорно су вежбали целу сезону да би 2019. године на међународном такмичењу поново представљали град и освојили прво место за најбољу међународну екипу. Одатле имају два велика клупска пехара.
 
Смедеревски Street Workout

Приватна архива

Лазар, поред награда и пехара, наводи и своје најуспешније подухвате које је урадио: повукао аутомобил у ставу на шакама, повукао аутомобил зубима и повукао чак три аутомобила својом снагом тежине 3100 кг. Најомиљенија вежба му је „Full Planche“ илити положај склек-става у коме ноге не додирују тло. Такође „Iron Neck“ илити „обешен“ о шипку. То су веома тешке али и атрактивне вежбе. Мора напорно да тренира да би успео све вежбе да изведе како ваља.
 
Смедеревски Street Workout

Приватна архива

Лазар у Смедереву највише воли Дунавски кеј и Смедеревску тврђаву, где највише времена и проводи. Сматра да је овај спорт у успону и труди се да мотивише и привуче што више младих људи да се њиме баве.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).