Свечано додељене награде младим ауторима кратких прича из Аранђеловца

Најбоље из Србије

24.04.2024. - 09:48

Свечано додељене награде младим ауторима кратких прича из Аранђеловца

Када се група младих људи окупи у заједничкој идеји која за циљ има промоцију културе писања и богатства речи, а притом жарко желе да учине бољитак за локалну заједницу, онда резултат не може да не буде успешан

Филмски центар „Компас Студио“, кога сачињавају млади људи из Аранђеловца, расписао је „Наградни конкурс за најбољу кратку причу“, намењен ученицима виших разреда основних школа и ученицима средњих школа, који су имали 45 дана да осмисле, напишу и пошаљу кратку причу на једну од три теме - љубав, срећа, или пријатељство.
 
Свечано додељене награде младим ауторима кратких прича из Аранђеловца

Приватна архива

Награђено је укупно десет прича, а прве три награде су биле новчане. Генерални покровитељ конкурса била је општина Аранђеловац.
 
Иако времена није било много, млади ентузијасти су прошли све основне и средње школе и за кратко време на званичан мејл „Компас Студија“ пристигло је укупно 54 прича, које је потом оцењивала петочлана конкурсна комисија у саставу: Стефан Бошњаковић, председник, Јелена Максимовић, секретар комисије за младе таленте, Ивана Милошевић, књижевна критичарка, Радица Поповић, списатељица и песникиња и Светислав Марковић, дипломирани драмски и аудио-визуелни уметник.
 
Комисија је изабрала десет најбољих радова, као и победника према „Правилнику наградног конкурса за најбољу кратку причу“, који је специјално написан за ову прилику.
 
Свечаност доделе признања се одржала у препуној, великој сали Музичке школе „Петар Илић“. Свечаности су присуствовали предсавници локалне самоуправе, јавних предузећа и институција, кандидати, као и други гости.
 
Свечано додељене награде младим ауторима кратких прича из Аранђеловца

Приватна архива

Свечаност је отворила председница удружења Филмски центар „Компас Студио“ Милица Бошњаковић, која је поздравила све госте и пожелела срећу свим кандидатима. Она је доделила и захвалнице за изузетан допринос реализацији конкурса јавним установама, предузећима, приватним компанијама и појединцима.
 
Председник конкурсне комисије и заменик председнице филмског Центра „Компас Студио“ Стефан Бошњаковић је изјавио да ће сви пријављени кандидати у свом даљем уметничком раду имати перманентну и безрезервну подршку; истакао је важност мисије „Компас Студија“, која се огледа у заштити деце и омладине од токсичних и малициозних садржаја са интернета и промоцији љубави, среће и пријатељства као основим психилошким и социолошким концептима, концептима који су иманентан део свега оног на свету што је чисто и добро. Званично је објавио одлуку коју је управни одбор донео: „Победник овогодишњег наградног конкурса добиће шансу да на идућем конкурсу који ћемо расписати следеће године постане председник конкурсне комисије!“
 
Свечано додељене награде младим ауторима кратких прича из Аранђеловца

Приватна архива

Затим је прешао на проглашење победника и доделу награда. У нади да ће у годинама које следе овај наградни конкурс имати све више пријављених кандидата, Бошњаковић је охрабрио све ученике да се лате пера и искажу своје емоције и осећања на најбољи могући начин - писаном речју.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).