Светске првакиње из Карате клуба „Славија“ из Бача

Најбоље из Србије

03.01.2024. - 09:30

Светске првакиње из Карате клуба „Славија“ из Бача

Јања Којадиновић, Зина Ђурчијански, Ивана Мошмондор, Милица Наумов, Теодора Јовановић, Карла Крижан и Невена Зеленовић су младе каратисткиње КК „Славија“ Бач које су оствариле невероватне резултате наступавши за репрезентацију Србије на СКДУН Кохаи Купу који је одржан у грчком граду Халкиди

У појединачним категоријама Невена Зеленовић је освојила прво место, Милица Наумов друго, док су Зина Ђурчијански и Теодора Јовановић заузеле треће место у катама. У дубл тиму, такође у катама, Невена Зеленовић и Карла Крижан освојиле су треће место.
 
„Успех ових вредних девојчица је још већи уколико се узме у обзир број такмичара и конкуренција из 29 земаља учесница. Што се тиче репрезентације Србије, седам учесника и толико медаља је један велики успех, јер су чланице нашег клуба процентуално освојиле највећи број медаља“, истакла је тренер КК „Славија“ Бач Милана Зеленовић.
 
Светске првакиње из Карате клуба „Славија“ из Бача

Приватна архива

Успех са претходних такмичења су поновиле Зина Ђуријански, Ивана Мошмондор и Јања Којадиновић које већ имају искуства са међународних подијума, док су Невена Зеленовић, Карла Крижан и Теодора Јовановић први пут учествовале на неком већем такмичењу и оставриле хвале вредан резултат.
 
КК „Славија“ Бач је познат по медаљама, признањима и преданом раду. Пре шест година у Бугарској је такође одржано Светско првенство где су њихове тадашње чланице освојиле два злата у борбама, два сребра и једну бронзу и те девојке су у историји клуба означене као „златна генерација“.
 
Светске првакиње из Карате клуба „Славија“ из Бача

Приватна архива

Карте клуб „Славија“ Бач броји око 60 чланова и једино су спортско удружење на територији општине у којем деца не плаћају чланарину.
 
„Деца у КК „Славија“ не плаћају чланарину, захваљујући подршци Општине Бач, али и самих родитеља. Такође, када наступају на такмичењима у Србији плаћени су нам путни трошкови“, поносно истиче један од тренера, али и председник клуба Ранко Ступар.
 
Светске првакиње из Карате клуба „Славија“ из Бача

Приватна архива

У предстојећем периоду до краја године им предстоје такмичења у КУП-у Војводине и Србије, то су званична такмичења, као и наступи на три турнира.
 
„Учешће, али и добар резултат на КУП-у Србије и Војводине је предуслов да би добили позив да иду на светска такмичења, те се надамо најбољим резултатима“, поручују из КК „Славија“ Бач тренери који раде са овим талентованим девојчицама, које и у будућности планирају да се баве професионалним спортом, али и славе име своје општине и Земље на међународном нивоу.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).