Тестенина по бакином рецепту

Најбоље из Србије

30.09.2021. - 09:30

Тестенина по бакином рецепту

Нишлијка Јована Митровић Ранђеловић, дипломирани економиста по струци, покренула је сопствени бизнис, производњу домаћих тестенина и сувих зачина без адитива по бакином рецепту

Јована је пре покретања ове производње била запослена у фирми, где је, према сопственим речима, радила у јако тешким условима. Иако је дипломирани економиста, није успела да се запосли у струци. Решила је да напусти посао, скупила је храбрости и отворила своју радионицу домаће тестенине у Малчи крај Ниша.
 
Тестенина по бакином рецепту

Приватна архива

Млада предузетнца је рођена у Нишу, али са породицом сада живи на имању у Малчи, где гаји домаће производе помоћу којих спрема своју тестенину.
 
А зашто баш тестенине? Јована једноставно каже да је одувек имала љубав према њима и да је редовно спремала за своју породицу и пријатеље који су сваки пут били одушевљени.
 
Тестенина по бакином рецепту

Приватна архива

„У нашој породици се по традиционалном рецепту, ручно, без употреба машина, спремају тестенине и резанци за супу од домаћих јаја и брашна по рецепту моје баке. На дневном нивоу замесим четири до пет килограма брашна“, каже она.
 
Суви зачини се припремају у малим количинама, пажљиво бирају и сецкају, затим суше на ниској температури око 20 сати. Суви зачин (домаћа вегета) је једини на тржишту са 95 поврћа и само 5 посто соли, а парадајз сос је без шећера.
 
Тестенина по бакином рецепту

Приватна архива

У својој скромној радионици она производи коре за питу од белог пшеничног и спелтиног брашна, резанце за супу, таљателе, коре за лазање, тестенину за гулаш. Сви производи су без адитива и без шећера.
 
„Тестенине се нутритивно обогаћују поврћем од којег добију и дивну, природну боју која је изузетно привлачна и интересантна деци“, наводи Ранђеловић.
 
Тестенина по бакином рецепту

Приватна архива

Резанци за супу од пшеничног брашна су њен најпродаванији производ, а тестенина од спелтиног брашна је траженија у односу на ону од белог.
 
За сладокусце ту је и слатка тестенина са какаом.
 
Са осмехом каже да у сваки замес, осим брашна и домаћих јаја, убацује и пуно добре воље, ведрине и љубави, са надом да својим купцима бар делић пренесе већ при првом залогају.
 
Тестенина по бакином рецепту

Приватна архива

Истиче да је њена визија да се бизнис још више прошири и развије, да у њеној производњи буде више радника, да је задовољна у ком правцу све тече за сада, али и да би волела да наиђе на још веће интересовање Нишлија за ове производе.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).