Три медаље за младу клизачицу из Ниша

Најбоље из Србије

15.02.2023. - 09:30

Три медаље за младу клизачицу из Ниша

Софија Родић, клизачица из Ниша, наставила је победнички низ и са европског купа који је одржан у Будимпешти под називом „Olympic hopes 2022 – Budapest HUN“ вратила се са чак три медаље

Конкуренција је била јака, учествовало је преко 170 такмичара из осам земаља - Мађарске, Украјине, Литваније, Хрватске, Чешке, Румуније, Аустрије и Србије.
 
Три медаље за младу клизачицу из Ниша

Приватна архива

У Софијиној категорији било је укупно 23 девојчице из седам земаља. Софија је на том такмичењу у укупном пласману успела да освоји друго место и у свој град донесе три медаље, сребрну на 500 метара, бронзану на 777 метара и сребро у укупном пласману.
 
На овом престижном такмичењу, које окупља најталентованију децу из Европе, Софија је показала карктер, сигурност и жељу за што бољем пласману, без имало треме у тркама.
 
Три медаље за младу клизачицу из Ниша

Приватна архива

Софија је оборила и национални рекорд на 500 и 777 метара. На 500 метара је возила 48.791 секунди а на 777 метара 1:17.495, што су апсолутно до сада најбоља времена у историји брзог клизања у женској конкуренцији у Србији. Она држи и рекорд на 333 метара који је 33.375 секунди.
 
Три медаље за младу клизачицу из Ниша

Приватна архива

Податак да јој је на 500 метара у Будимпешти за мало побегло злато јер је девојчица из Мађарске, која иначе тренира са Мађарском јуниорском репрезентацијом, возила 48.761 а Софија 48.791, је итекако вредан је пажње јер је у Мађарској брзо клизање национални спорт у који се много улаже.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).