Труд, рад и хуманост за дивљење

Најбоље из Србије

25.09.2020. - 06:15

Труд, рад и хуманост за дивљење

Млади лекар, после завршеног Медицинског факултета у Нишу, вратио се у Лебане и посветио волонтерском раду у Ковид амбуланти

Србија је богата земља. Њено највеће богатство огледа се у успешним и младим људима. О томе говори и ова занимљива прича о младом човеку, посвећеном хуманитарном раду. У питању је Ненад Голубовић, волонтер у Ковид амбуланти у Лебану.
 
Ненад је рођен у Лесковцу, у јуну 1994. године, док је детињство провео је у Лебану, малом граду на југу Србије, где је завршио Основну школу „Вук Караџић” са просечном оценом 5,00. Своје даље школовање наставио је у Медицинској школи „Др Миленко Хаџић” у Нишу, коју је такође завршио са одличним успехом. Вредан и упоран, Голубовић је исте године уписао Медицински факултет у Нишу који је, са просечном оценом 9,92, завршио у року.
 
Труд, рад и хуманост за дивљење

Приватна архива

По завршетку факултета обавио је приправнички стаж у трајању од три месеца у Дому здравља у Нишу, на одељењу Службе за здравствену заштиту одраслих. Свој приправнички стаж даље је наставио у Клиничком центру Ниш.
 
О његовој хуманости и издржљивости најбоље сведочи волонтерски рад у Дому здравља Лебане, у Ковид амбуланти и Служби хитне медицинске помоћи од јула 2020. године, па све до данас.
 
Такође, Ненад је добитник и награде за младе таленте општине Лебане.
 
Специфичност овог момка је у томе што се након свог школовања и стеченог искуства, вратио у свој завичај у жељи да докаже да и мала места са југа Србије могу одгајати велике и успешне људе.
 
Из општине Лебане, одакле је и дошла прича о овом изузетном младићу, истакли су да њима као општини и његовим суграђанима остаје да буду поносни на Ненада, на његов труд, рад, залагање и хуманост и да желе да у будућности буде све више оних који ће следити његов пример.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).