У градовима успешан, селу доследан

Најбоље из Србије

09.07.2021. - 09:30

У градовима успешан, селу доследан

Александар Васић један је од најуспешнијих привредника у региону. Од мале породичне фирме за услуге превоза робе у међународном транспорту, створио је компанију АДАМ шпед. Данас, после скоро 20 година успешног и стабилног пословања, АДАМ шпед запошљава, како Васић каже, око 300 колега, а возни парк компаније броји преко 100 возила

Седиште компаније налази се у Суботици, са пословним јединицама у Добановцима, Сремској Митровици, Сомбору, Сенти и Шапцу.
 
Пословни успех Александра Васића пратила је и завидна каријеру спортског судије. После завршене фудбалске каријере и због велике љубави према овом спорту, одлучио је да остане у фудбалу, али овај пут као судија. Управо је спортски дух дао ветар у леђа и његовим пословним подухватима.
 
У градовима успешан, селу доследан

Приватна архива

„Пут до успеха није било нимало лак. Своју пословну каријеру сам почео 1999, у шпедицији, убрзо сам упознао своју супругу Данијелу, и постао отац Александре и Милана. Размишљао сам о будућности своје породице и одлучио да се осмелим и кренем у приватни бизнис. Моја породица је била и остала главни мотив и покретач мог успеха, а 2003. године сам отворио фирму АДАМ шпед. Сам назив АДАМ шпед је веома симболичан, јер је састављен од почетних слова имена моје породице. Паралелно са развојем компаније, наставио сам да се бавим и фудбалским суђењем, где сам сваке две до три године мењао рангове“, прича Александар Васић.
 
Фудбалски савез Србије доделио му је 2010. године плакету као једном од најперспективнијих фудбалских судија у Србији.
 
„Та награда била је додатни мотив да више радим на себи. Тренирао сам упорно, свакодневно и то ме je ментално и духовно снажило и давало још већу сигурност и енергију коју сам преносио и на пословни свет“, објашњава Васић.
 
У градовима успешан, селу доследан

Приватна архива

А 2017. године именовали су га и доделили му знак УЕФЕ и ФИФЕ.
 
„Судио сам квалификације за Лигу Европе, али једна од најдражих утакмица које сам судио у каријери био је 151. дерби између Звезде и Партизана“, истиче Александар Васић.
 
Отварањем објекта Терминал Су, урађеног по највишим стандардима компанија АДАМ шпед и њен власник Александар Васић показали су друштвену одговорност и демонстрирали начин како да се помогне заједници и тешки теретни саобраћај измести из центра града.
 
У градовима успешан, селу доследан

Приватна архива

Обишао сам доста логистичких центара и по Европи и по Србији, из сваког сам „извукао“ најбоље и то сам применио у овом озбиљном пројекту у Суботици, сматра Александар Васић.
 
Кључ успеха сваке компаније није у појединцу, тврди Васић, већ у колективу.
 
У градовима успешан, селу доследан

Приватна архива

„Управо су наши запослени од примарног значаја за успех АДАМ шпеда. Њихов допринос је велики, а ми се трудимо да будемо уз њих у свим ситуацијама“, истиче Васић.
 
Поред великог пословног успеха, Александар је остао у Суботици и то не у граду већ у приградском насељу Нови Жедник.
 
„Моја адреса је увек била Нови Жедник и често су ме и колеге и домаћини где смо судили питали где је тај Жедник. Поносно сам истицао да је то село у којем сам рођен, где сам одрастао. Знам и да су сви моји Жедничани били поносни на мене када би се приликом ТВ преноса утакмица споменуло моје име са наводом да сам из Новог Жедника. То је нешто што ми је увек импоновало“, каже Александар Васић.
 
У градовима успешан, селу доследан

Приватна архива

Хуманитарац, мецена, добротвор - Александар Васић је и председник Црквене општине Чантавирске, где се подижу два храма, чији је и Васић добротвор.
Један од његових највећих успеха, поред породице и спортске каријере, јесте управо колектив и тим као што је АДАМ шпед.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).