Учење кроз забаву и игру

Најбоље из Србије

04.11.2020. - 09:32

Учење кроз забаву и игру

Предраг Вукосављевић, један од омиљених професора међу обреновачким ученицима, у интеракцији са ђацима проналази разноврсне методе рада. Оснивач је и филмске секције, а ђаци који су током ове наставе снимили филмове, добили су многобројне награде

Предраг Вукосављевић професор информатике у Основној школи „Посавски партизани“ у општини Обреновац један је од професора који свакодневно кроз рад са ученицима, као и кроз различита залагања приликом креирања наставног плана и програма, чини да професија којом се бави одржи смисао у савременом друштву, склоном различитим променама. Он је препознатљив широј јавности по успесима које је остварила филмска секција школе чији је оснивач.
 
Учење кроз забаву и игру

Приватна архива

Поред класичних метода којима се користе наставници у основним и средњим школама, наставник Предраг Вукосављевић, један од омиљених професора међу обреновачким ученицима, у интеракцији са ђацима проналази разноврсне методе рада како би придобио пажњу младих и тиме отворио простор за ефикасно спровођење унапред одређеног плана и програма.
 
Наставник Вукосављевић је у неке своје редовне послове, попут посла везаног за уређивање школског сајта, укључивао ученике који су на различите начине партиципирали у дизајну. Редовно организује посету Сајму књига, такође организовао је посету РТС-у, што доприноси употпуњавању наставног плана и програма.
 
Учење кроз забаву и игру

Приватна архива

Он посебно истиче значај сарадње са психолошко-педагошком службом, која је у континуираној интеракцији са ђацима од првог разреда и који, према речима овог наставника, најбоље познају њихове таленте и потенцијале.
 
Учење кроз забаву и игру

Приватна архива

„Часови филмске секције одржавају се претежно викендом да не би представљало препреку ученицима да узму учешће у овој секцији. Они неретко проводе по пет сати на снимањима, забавно им је и није им тешко да одвоје време када немају редовну наставу“, објашњава Предраг Вукосављевић и истиче да на овим секцијама деца кроз игру уче, али је успостављена дисциплина као услов квалитетног садржаја који је продукт часова секције.
 
Учење кроз забаву и игру

Приватна архива

Филмска секција добитник је многобројних награда за филмове које су креирали ђаци. Према речима наставника Вукосављевића, ова филмска секција представља један вид образовања деце кроз техничке науке и уметност.
 
Учење кроз забаву и игру

Приватна архива

На Школском еколошком фестивалу – ШЕФ 2018, филмска секција Основне школе „Посавски партизани“ представила је филмско остварење „Еко кош“ које је добило награду за најбољи кратки филм. Након успеха на овом фестивалу, полазници филмске секције награђени филм представили су публици на Дечјем међународном филмском фестивалу „MICE“ у Валенсији, где су такође добили позитивне критике.
 
Учење кроз забаву и игру

Приватна архива

Локална заједница подржала је рад филмске секције и руководство Градске општине Обреновац препознало је труд и потенцијале наставника Вукосављевића и његове филмске секције, те је за сврхе снимања донирана недостајућа неопходна опрема.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).