Успех је неизбежан уколико правог човека поставимо на право место

Најбоље из Србије

24.03.2022. - 09:30

Успех је неизбежан уколико правог човека поставимо на право место

Стефан Китановић из Лесковца рођен је 24. новембра 1992. године. Основну и средњу школу завршио је у родном граду. Пре него што је уписао факултет, активно се бавио спортом и остварио запажене резултате у пливању. За изузетне успехе у спорту проглашен је за најбољег спортисту града и добитник је Повеље намењене најбољим спортистима

Упорност и истрајност из спорта Стефан је усмерио у даље школовање. Дипломирао је на Економском факултету Универзитета у Нишу на смеру Финансије, банкарство и осигурање, као један од најбољих студената, са просечном оценом 9,73. Потом је завршио мастер студије на истом факултету са оценом 10. На катедри за Рачуноводство, информатику и математику одбранио је мастер рад и стекао звање мастер економисте.
 
Успех је неизбежан уколико правог човека поставимо на право место

Приватна архива

За успехе током студија добитник је бројних награда и стипендија, као што су републичка стипендија Министарства просвете, науке и технолошког развоја, стипендија Фонда за младе таленте Републике Србије „Доситеја“, стипендија Министарства омладине и спорта, а од почетка студија имао је подршку родног града као добитник награде Фонда за младе таленте града Лесковца.
 
Поред наставних активности, Стефан се посветио и студентском организовању, а залагајући се за унапређење положаја студената постао је прави пример да се у току студирања може наћи времена и за ваннаставне активности. Тако је већ на почетку студија основао Спортско друштво при нишком Универзитету и био редован члан Извршног одбора Универзитетског спортског савеза Ниша где је посебно радио на изради програма студентских такмичења на нивоу Србије, као и на међународном нивоу.
 
Успех је неизбежан уколико правог човека поставимо на право место

Приватна архива

Из редова студената Економског факултета у Нишу изабран је за студентског представника у парламенту факултета, а потом је испред факултета делегиран за представника студената у парламенту Универзитета. Као истакнути члан Студентске асоцијације Нова бавио се организацијом бројних научних конференција, студентских размена, хуманитарних акција и допринео побољшању услова студирања. Његово залагање за унапређење положаја студената, примећено је од студената не само Економског факултета на којем је студирао, већ и читавог нишког Универзитета који броји 14 факултета, па је испред више од 25.000 студената Универзитета у Нишу изабран за њиховог представника у највишем представничком телу студената - Студентској конференцији Универзитета Србије.
 
Поред науке и студентског организовања, Стефан ниједног тренутка није запоставио спорт, а ни хуманитарни рад. Један је од организатора хуманитарне акције „бесплатна школа пливања – научи да пливаш“, као и бесплатне школе пливања за социјално угрожену децу. Врхунске резултате бележи и као тренер пливања о чему говори чињеница да су деца коју тренира проглашена најбољим спортским надама града.
 
Успех је неизбежан уколико правог човека поставимо на право место

Приватна архива

Вођен тиме да млади морају да искористе сваку прилику за стицање нових знања, контаката и искустава и чињеницом да се прилике не дешавају већ их сами креирамо, Стефан је пре две године покренуо пројекат „УМрежавање“ лесковачких студената. Тада је за успешне студенте, о свом трошку, организовао тродневни боравак на Златибору а све у циљу повезивања и размењивања идеја студената из Лесковца који студирају широм Србије.
 
Ове године, окупио је преко 40 студената који студирају на чак 18 различитих факултета и са њима провео три дана на Златибору, при чему су студенти имали организоване креативне радионице, предавања и време предвиђено за размену идеја. Треба нагласити да је захваљујући Стефану за све студенте овај догађај био потпуно бесплатан.
 
Успех је неизбежан уколико правог човека поставимо на право место

Приватна архива

Стефанове успехе, свестраност, упорност, хуманост и истрајност, град је препознао и наградио га највишим признањем Октобарском наградом за изузетне резултате током школовања, исказану хуманост, као и за развој и промоцију спорта.
 
Све док је младих људи са импозантном биографијом и амбицијом да валоризују спорт, науку, хумани рад и друге праве вредности, Србија ће бити поносна на њихове успехе.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).