Успех милановачког матуранта

Најбоље из Србије

25.10.2023. - 09:30

Успех милановачког матуранта

На националном финалу такмичења из предузетништва „Пословни изазов”, које је одржано почетком фебруара у Београду, Душан Антовић, матурант Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца, освојио је са својим тимом прво место и пласирао се на балкански ниво такмичења

Ово је још један успех за милановачку Гимназију и њене ђаке, постигнут на дводневном такмичењу у коме је учествовало 85 ученика из целе Србије.
 
„Такмичење је било врло лепо организовано. Првог дана смо добили теме, подељени смо у тимове, а затим смо осмишљавали идеје на тему. Задатак је био осмислити производ или услугу која ће омогућити ученицима и наставницима да лакше и функционалније приступе учењу. Одмах сам дошао на идеју како приближити ученицима и наставницима саму наставу, разрадили смо је и онда смо почели да правимо бизнис план који смо представили и образложили члановима жирија. Када су прогласили прво место, били смо прилично изненађени, иако смо имали добру идеју. Припрема за такмичење је само школовање које подразумева широк спектар образовања, познавање физике, информатике, српског језика и математике. Ми не знамо коју ћемо тему добити, па се не можемо припремати као за неко друго такмичење. Ово је велики успех и за Гимназију и за мене, а поменуо бих и поклон ваучер од 1000 евра при упису на студије менаџемнта и пословања Универзитета Метрополитан“, каже Душан.
 
Успех милановачког матуранта

Приватна архива

Најбоље идеје не долазе саме, већ су резултат континуиране припреме, утрошеног времена и рада током гимназијског образовања. Душан је са својим тимом освојио прво место и обезбедио пласман на такмичење Западног Балкана у Будви, на коме очекује добро дружење, нове идеје, познанства и победу.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).