Успешан привредник и локал-патриота

Најбоље из Србије

01.03.2021. - 09:30

Успешан привредник и локал-патриота

Драган Крњетин из Србобрана и његова фирма посвећени су друштвеној одговорности од самих почетака, труде се да „дишу“ заједно са својом средином, а када год је потребно – ту су да пруже помоћ

Фирма Драгана Крњетина „Вулкан комерц“ само током прошле године помогла је општини Србобран у више наврата. Одмах по проглашењу ванредног стања ставила је на располагање возило за разношење хране. Донирали су 150.000 динара за потребе народне кухиње. Такође, недавно су обeзбедили медицинску опрему за ковид амбуланту, за запослене у Дому здравља „Др Ђорђе Бастић“.
 
Успешан привредник и локал-патриота

Приватна архива

„Вулкан комерц“ и његов власник Драган Крњетин добро су познати у Србобрану, јер је реч о успешној фирми која постоји тридесет година и упошљава 22 радника. По пословном простору и радним објектима, већ на први поглед се види да је то једна уређена фирма и стиче се утисак да сте ушли у један модеран европски погон, у уређену и беспрекорну организацију. Да је тако – сведочи 30 година успешног опстанка производње транспортних трака и сарадње са реномираним фирмама на овдашњем и страном тржишту.
 
Ова фирма, током свог постојања, имала је низ хуманитарних акција, када год је то захтевала друштвена ситуација.
 
„Помагали смо на Косову, у Босни, помагли смо када год смо могли широм земље. Ипак, ја сам локал-патриота и ова фирма, а наравно и ја, дишемо заједно са нашом средином, тако да најчешће и нисмо чекали да нас неко позове или укаже на неку преку потребу, него смо се сами јављали, баш као у овој ванредној ситуацији поводом пандемије Ковида 19, како бисмо помогли“, каже Драган Крњетин.
 
Само у 2020. години ова фирма је донирала износ од 150.000 динара за потребе Народне кухиње у Србобрану, која без прекида ради и сервисира кориснике. Обезбедили су и аутомобил за потребе разношења хране у време ванредног стања, а донирали су и део средства за куповину аутомобила за потребе србобранске Полицијске установе. Недавно је уручена помоћ у виду медицинских одела за ковид амбуланту за потребе здравствених радника Дома здравља „Др Ђорђе Бастић“. Готово је било неупитно питање о сарадњи са локалном самоуправом, јер наш успешни привредник некада је био запослен у органима управе, тако да се за овај привредни колектив може се рећи да је важан део свог окружења, па не изненађује његово усмерење ка друштвеној одговорности, од самог оснивања и почетака, па све до данас.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).