Успеси свестраног младог Нишлије

Најбоље из Србије

06.12.2023. - 09:30

Успеси свестраног младог Нишлије

Тринаестогодишњи Андреј Вучковић, ученик шестог разреда Основне школе „Чегар”, биће најмлађи говорник у историји Форума младих научника

Овај млади Нишлија добитник је многих признања, диплома, похвала и награда. Знања је почео да шири већ у трећој години када је почео да учи енглески и немачки језик, и сада се налази на јуниорском другом нивоу.
 
Он ће на Форуму говорити о својим такмичењима, о својој идеји за роман, али и о стварима које су га инспирисале.
 
Због награда на литерарним конкурсима, ову школску годину похађа по програму за надарене ученике ИОП 3 из српског језика и књижевности. У склопу тог програма, са својим ментором, наставницом српског језика, учествује на конкурсу Клетов читалачки маратон, у оквиру којег пише роман о дечаку који живи у добростојећој породици која касније банкротира након чега родитељи морају да иду у иностранство. Дечака остављају у планинском селу код деде. Радња прати дечакове авантуре и заљубљивање.
 
Успеси свестраног младог Нишлије

Приватна архива

Овај млади момак тренира и аикидо у школи „Бушидо“. Ускоро га очекује и полагање за црни појас.
 
Учествовао је на многим такмичењима. Ове школске године запажене резултате је донео са такмичења из физике и историје и такмичеља Читалићи. Интересују га разне области, али највише историја, физика, математика и српски језик. Има времена и за игру, али не много, посебно када су периоди такмичења.
 
Планира да постане ветеринар, али пре свега за папагаје. То је пожелео када му је прошле године угинуо папагај и када је схватио да у Нишу није било никога ко би му помогао. Учење му, каже, не пада тешко, јер већину градива запамти на часу.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).