За чистији Аранђеловац

Најбоље из Србије

02.06.2021. - 09:32

За чистији Аранђеловац

Подизање свести грађана о неопходности заштите животне средине, очување екосистема и борба за чистије станиште су вредности на којима ће почивати модерно друштво 21. века. Управо један такав догађај са племенитим циљем десио се недавно у Аранђеловцу

У циљу заштите животне средине и обележавања Дана заштите природе, запослени у ЈКП "Букуља" организовали су волонтерску акцију под називом "За чистији Аранђеловац".
 
За чистији Аранђеловац

Приватна архива

Радници су себи поставили задатак да очисте део приобаља на месту где се вода из реке Качер допрема у акумулацију језера Гараши. Захваљујући пројекту на коме је рађено у претходним месецима, ниво акумулације је подигнут, а из реке Качер се црпи вода која задовољава већи део дневне потрошње града. Након тога, уследила је организација чишћења приобаља језера Гараши.
 
За чистији Аранђеловац

Приватна архива

У читаву акцију укључио се велики број људи и представника удружења грађана. Ловачко удружење Букуља је за ову прилику припремило храну и пиће за све учеснике акције, а међу окупљенима нашли су се представници удружења угоститеља, риболоваца, спортиста, групе Омладина Аранђеловца и остале формалне и неформалне групе. Такође, велики гест направило је локално предузеће "Универзум" циглана, које је ЈКП "Букуља" донирало камион смећар, а који је већ у служби граду за чистији Аранђеловац.
 
За чистији Аранђеловац

Приватна архива

Велике количине смећа покупљене су са ове деонице удруженим снагама, а сви окупљени апеловали су на посетиоце језера да убудуће смеће и разну врсту отпада не остављају на приобаљу, већ да га са собом понесу и одложе тамо где је предвиђено. Загађујући земљиште око језера загађује се и вода којом се снабдева град.
 
За чистији Аранђеловац

Приватна архива

Вредни људи добре воље, који су хтели и могли да учествују у акцији, показали су заједништво и, упркос бројним разликама, истакли да их све везује љубав према природи и чистом животном окружењу.
Порука акције "За чистији Аранђеловац" свим суграђанима је да само заједно можемо учинити свој град лепшим и бољим местом за све становнике општине Аранђеловац.
 
За чистији Аранђеловац

Приватна архива

То је порука коју треба следити!!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).