Златна девојка аранђеловачког спорта

Најбоље из Србије

19.07.2021. - 09:30

Златна девојка аранђеловачког спорта

Јована Прековић, светска и двострука европска првакиња, најуспешнија спортисткиња у историји Аранђеловца и прва каратисткиња Србије на Олимпијским играма, има историјску шансу да у Токију забележи још један незабораван резултат

Рођена 20. јануара 1996. године, Јована је каратеом почела да се бави са само 5 година, а већ од малих ногу показала шампионски карактер. Наша Аранђеловчанка је каријеру започела у Карате клубу Књаз, у коме и данас тренира, а увек поносно истиче љубав према свом граду и Србији.
 
Златна девојка аранђеловачког спорта

Приватна архива

Како каже, пре свега представља себе, своје родно село Мисачу, општину Аранђеловац и Републику Србију. Истиче да сви успеси које оствари, поред великог одрицања и жеље, добијају још више на значају када зна какву подршку има од своје породице, пријатеља и суграђана. Захвална је Општини Аранђеловац и државним институцијама које имају великог разумевања за њен рад и тренинге.
 
Према речима истакнутих познаваоца борилачких спортова и на основу свих досадашњих резултата, Јована Прековић има велику шансу да Аранђеловцу и Србији донесе медаљу са највеће смотре спортиста из читавог света. Све добија још више на значају када се зна да ће ово бити први пут да се карате одржава на Олимпијским играма и то баш у колевци овог спортa, у Јапану.
 
Златна девојка аранђеловачког спорта

Приватна архива

На велику жалост, питање је да ли ће карате бити присутан на Олимпијским играма у Паризу 2024. године, тако да је прилика да се узме медаља заиста историјска.
 
Олимпијске игре у Токију почињу 23. јула, а млада шампионка, која је прошла чак 26 квалификационих турнира за три године, након последње у низу, златне медаље на Европском првенству у Поречу, увелико се спрема за предстојеће такмичење.
 
Највећа подршка у професионалној каријери је њен тренер Роксанда Атанасов, девојачки Лазаревић, некада такође врхунска каратисткиња, која се сада бави младим талентима и усађује победнички менталитет у нове генерације шамиона. Све успехе и тешке тренутке прошле су заједно, а њихова сарадња одавно је престала да буде само на релацији тренер - спортиста, већ је сада много више од тога.
 
Златна девојка аранђеловачког спорта

Приватна архива

У Аранђеловцу протеклих месеци влада велика еуфорија. Тако је било и када је Јована освајала светска и европска злата. Славило се и веселило у граду под Букуљом. Ових дана, кажу љубитељи спорта, осећају се нека чудна струјања у ваздуху. Причају кроз шалу мештани, долазе чак из Токија и миришу на злато. И то не било које, већ олимпијско.
 
Шта год да се деси, знамо да нас наша Јована неће изневерити. Верујемо у највећу шампионку Аранђеловца, да ће заједно са својим тренером Роксандом учинити све да нас обрадује на највећем светском догађају. До тада, остало је још мало дана мукотрпних тренинга, а затим и строгих Ковид протокла у највећем граду Јапана.
 
Златна девојка аранђеловачког спорта

Приватна архива

Јована, шта год да се деси, уз тебе смо! Ти си златна девојка аранђеловачког спорта!
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).