Злато на међународној смотри

Најбоље из Србије

26.06.2024. - 09:57

Злато на међународној смотри

Два злата на такмичењу POPRI за тимове „Биљна тајна“ са Технолошко-металуршког факултета Универзитета у Београду и „Еколим“ и Гимназију „Бора Станковић“ из Ниша

Представници Србије победници су Popri International Youth Business Model Competition такмичења у категоријама „најбољи студентски тим“ и „најбољи средњошколски тим“. POPRI такмичење је одржано у Сарајеву у оквиру Стратегије за Јадранско-Јонску регију (#EUSAIR).
 
Реч је о такмичењу за најбољу предузетничку идеју међу младима из десет земаља. На такмичењу су учествовали тимови из Албаније, Хрватске, Грчке, Италије, Сан Марина, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Словеније и Србије.
 
Злато на међународној смотри

Приватна архива

Професорка и ментор Ана Вељковић из нишке гимназије „Бора Станковић“, која је водила средњошколски тим, још једном је показала да на нишке ђаке може да се рачуна када је реч о иновацијама. Успеху је допринео и професор Александар Векић који је помогао да тимови уобличе своје идеје и презентују их на квалитетан начин.
 
Логистичку подршку учесницима пружио је и Business incubator Нови Сад.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).