Звезде са Звездаре

Најбоље из Србије

12.02.2021. - 09:30

Звезде са Звездаре

Наше „Звезде са Звездаре“ су успешни млади људи који су се истакли међу својим вршњацима и понели титулу најбољих

Бити најбољи у свом разреду и својој школи резултат је вредног рада и труда и свакодневног одрицања. Разговарајући са нашим најбољим ђацима видимо да су они као и сви њихови вршњаци пуни идеја, жељни нових искустава, знања, савладавања нових вештина, али и главе пуне снова и великих очекивања.
 
Звезде са Звездаре

Приватна архива

Милош Милутиновић, ђак генерације ОШ “Деспот Стефан Лазаревић” уписао је Рачунарску гимназију. Усавршава се у области програмирања а освајао је бројне награде из информатике, физике, математике и хемије. Каже да би волео да буде програмер и наглашава да му се сан остварује. Поручује свим вршњацима да верују у своје снове и буду упорни, јер се снови остварују уз јаку веру, рад и труд.
 
Звезде са Звездаре

Приватна архива

Ученица генерације ОШ “Иван Горан Ковачић” Нина Костић уписала је Прву београдску гимназију и средњу музичку школу “Јосиф Маринковић” – одсек клавир. За сада нема јасну идеју шта би било њено занимање у животу, али ужива у томе што још може да истражује чиме би се бавила. Верује да „вредан рад и труд доносе задовољство и самопоуздање”, па зато воли да себи направи изазов, а „од ствари до којих јој је стало не одустаје”.
 
Звезде са Звездаре

Приватна архива

Ирина Шевић, ученица генерације VI београдске гимназије уписала је смер рачунарства и информатике на Математичком факултету у Београду. „Желела бих да се у будућности бавим математиком и програмирањем, и сматрам да ћу на овом смеру стећи добро образовање из ових области”, каже Ирина и млађим генерацијама поручује да искористе школу на најбољи могући начин како би нашли нешто што их занима, јер ће то одредити пут њихових живота који треба упорно да прате.
 
Звезде са Звездаре

Приватна архива

Ученица генерације Фармацеутско - физиотерапеутске школе, Марина Степаноски уписала је Технолошко - металуршки факултет. „Када сам кренула у средњу школу нисам могла ни да наслутим да ћу бити ученик генерације и сматрам да је знање једино богатство коме треба тежити и једини кључ који отвара и најтврђе браве”, речи су студенткиње Марине. Трудила се да буде добар друг и да покаже важност узајамног поштовања. Осећа бескрајну захвалност према свом одељењу и професорима зато што су омогућили да чврсто и сигурно настави пут ка својим циљевима.
 
Звезде са Звездаре

Приватна архива

Oпштина Звездара већ више од десет година награђује најбоље ученике 14 основних и девет средњих звездарских школа. У циљу промовисања њиховог успеха и значаја образовања, на десет локација на Звездари постављени су и билборди са фотографијама ученика генерације.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).