Акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Турске

Саопштења

07.04.2021. - 10:42

Акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Турске

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас акредитивна писма новоименованог амбасадора Републике Турске Хамија Аксоја, којем је пожелео успех током рада у Београду.

Амбасадор Аксој је председнику Вучићу пренео срдачне поздраве председника Ердогана. Узвративши поздраве, председник Вучић је изразио велико задовољство због постигнутог високог нивоа билатералних односа Србије и Турске, посебно због интензивног политичког дијалога, као и појачане економске сарадње, у атмосфери међусобног уважавања и поверења, чиме две земље дају и снажну подршку стабилности целог региона. У том контексту је поздравио све израженији интерес турских компанија да улажу у српску привреду, посебно у слабије развијеним деловима наше земље.
 
Председник Вучић је истакао да веома уважава лични допринос председника Ердогана доласку инвеститора из Турске у Србију.
 
Председник Вучић је нагласио да се нада да ће околности да дозволе да ускоро буде одржана седница Високог савета за сарадњу Србије и Турске, чијем раду наша земља придаје велики значај.
 
Двојица саговорника су разговарали и о резултатима конкретних заједничких пројеката, при чему су по значају издвојени пројекти у области инфраструктуре.
 
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.
 
Београд, 07. април 2021. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.