Саопштења

06.01.2020. - 09:46

Божићна честитка

Председник Републике Србије Александар Вучић честитао је Божић српском патријарху Иринеју, свештенству Српске православне цркве и верницима.

„Ваша Светости, 
 
Нека овај Божић донесе Вама лично, монаштву, свештенству и свим верницима Српске православне цркве свако добро и благослов.
 
Нека нам овај свети празник донесе мудрост и истрајност како бисмо учврстили непролазне моралне и духовне вредности које уједињују људе и које отварају наша срца за свако добро дело. 
 
Желимо да нам радосни празник рођења Богомладенца да снагу да победимо сва искушења у миру и достојанству.
 
Посебно ове године желим да честитам Бадњи дан и наступајући Божић епископима српске цркве у Црној Гори и верујућем српском народу у Црној Гори, који најрадосније празнике дочекује са стрепњом и забринутошћу због тешких прилика у којима се налази. 
 
Молимо се Господу да нам подари веру да заједнички можемо да створимо бољи и срећнији живот за све нас и нашу децу, да нам дарује братске љубави како бисмо што више учврстили темеље наше државе у којој ће сви људи добре воље моћи да живе у миру и благостању и да нам ојача наду да ћемо сваки Божић све радосније дочекивати, уз свевремени поздрав - Мир Божији, Христос се роди! Ваистину се роди".  
 
Београд, 06. јануар 2020.
Подели

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).