02.05.2019. - 13:27

Честитка јапанском цару Нарухиту

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је, поводом ступања на царски престо Јапана, честитку цару Нарухиту, у којој се, уз најбоље жеље за успех на одговорној дужности и даљи напредак Јапана, између осталог, каже:

"Уверен сам да ће наступајућа „Реива“ ера донети срећу, благостање, мир и хармонију Вашој лепој земљи, царској породици и пријатељском народу Јапана.

Са задовољством констатујем да се билатерална сарадња Србије и Јапана успешно развија, уз политички дијалог који одликује међусобно поштовање, разумевање и солидарност. Томе је посебно допринела прошлогодишња посета Србији премијера Јапана Шинзо Абеа, дајући снажан подстицај за даље унапређење сарадње две земље у политичкој, привредној, културној и другим областима. Такође, посебно смо поносни и на чињеницу да су Србија и Јапан недавно донели важну заједничку одлуку да се 1882. година, као година прве дипломатске преписке између краља Милана Обреновића и јапанског цара Меиђија, установи као „Година пријатељства Србије и Јапана“, наводи у честитки председник Вучић.

Председник Вучић је упутио писмо и досадашњем цару Акихиту, у којем му, између осталог, захваљује за његов допринос развоју српско-јапанских односа.

Београд, 2. мај 2019. године

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.