Саопштења

10.05.2022. - 21:27

Честитка генералног секретара Уједињених нација

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку генералног секретара Уједињених нација Антониа Гутереша. У честитки се каже:  

“Желим да Вам упутим најсрдачније честитке и најбоље жеље у новом мандату на позицији председника Републике Србије. Уверен сам да ће под вашим вођством, дугогодишње партнерство између Уједињених нација и Србије остати чврсто и непоколебљиво. Радујем се продубљивању наше конструктивне сарадње, посебно у области Циљева одрживог развоја, као и доприносу Ваше земље мировним операцијама Уједињених нација.
 
У време појачаних регионалних тензија, поздрављам Вашу снажну посвећеност регионалној стабилности, промовисању сарадње и добросуседских односа и континуирано ангажовање у дијалогу под окриљем Европске уније у циљу постизања трајног мира и помирења у региону. У постизању ових циљева можете рачунати на пуну подршку Уједињених нација.
 
Желим Вам много успеха у вршењу дужности и уверавам Вас да ће Уједињене нације остати снажан партнер Србије. Примите, Екселенцијо, изразе мог дубоког уважавања,“ наводи у својој честитки генерални секретар УН Антонио Гутереш.
 
Београд,
10. мај 2022. године

Питајте председника

Ваша питања можете послати путем поште на адресу:

ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАРИЈАТ
ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ

(Питајте председника) улица Андрићев венац 1
11 000 БЕОГРАД

Или путем електронске поште:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Ради достављања одговора, молимо Вас да приликом обраћања доставите контакт податке (име, презиме, град/општина, адреса, имејл адреса/контакт телефон).