Саопштења

20.01.2021. - 17:52

Честитка новоизабраном председнику Сједињених Америчких Држава

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену, у којој се каже:

„Примите моје искрене честитке поводом ступања на одговорну дужност председника Сједињених Америчких Држава, уз најбоље жеље за добро здравље и много успеха, на добробит Ваше земље и свих њених грађана.
 
Дубоко верујем да ћете је обављати са истинском посвећеношћу, неисцрпном енергијом и јасном визијом, која одликује Вашу дугу политичку каријеру и богато државничко искуство. Нема ништа часније од служења домовини, не посустајући пред великим изазовима, какве носе неизвесна времена са којима је свет сада невољно суочен.
 
Поштовани председниче,
 
Ове године се навршава 140 година од успостављања дипломатских односа Србије и САД. У претходном периоду смо обележили важне јубилеје из заједничке историје, сећајући се светлих примера нашег савезништва на страни истине и правде. Управо су они били снажан подстицај да ми, у Србији, настојимо да односе са САД вратимо на ниво истинског партнерства, какви су били и какви треба да буду, упркос ожиљцима које су оставила времена неразумевања и неслагања. Уверен сам да ћемо, уз међусобно поштовање и заједничке вредности, у Вама имати партнера за јачање политичког дијалога и економске сарадње.
 
Зато ми дозволите да Вам упутим позив да, сада као председник САД, посетите Србију, са надом да Вам је претходни боравак 2016. године остао у лепом сећању и да је жеља за богатијим српско-америчким везама обострана“, наводи се у честитки председника Вучића.
 
 
 
Београд,
20. јануар 2021. године

Питајте председника

Име и презиме је обавезно поље.
Телефон је обавезно поље.
Тема је обавезно поље.
Електронска пошта је неисправна.
Порука је обавезно поље.